16χρονος Κύπριος έγινε το νεότερο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι σήμερα 16 ετών και έγινε το νεότερο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών χάρη στις συνεχείς βραβεύσεις για τα κείμενά του.

Οι διακρίσεις για τον νεαρό μαθητή από την Λάρνακα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς. Βραβεύτηκε για την ποίηση και τη μουσική του, ενώ το ποίημά του με τίτλο «Πόλεμος είναι» διακρίθηκε επίσης και έγινε τραγούδι.

Οι διακρίσεις

Το 2011 ο Γιώργος Μιχαηλίδης εμπνεύστηκε το ποίημα με τίτλο «Πόλεμος είναι…» όταν φοιτούσε στην έκτη τάξη του Δημοτικού στο πλαίσιο μιας εργασίας.

Η εκπαιδευτικός του μικρού αγοριού ξεχώρισε το ποίημά του και το έστειλε στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους.

Δύο χρόνια μετά το ποίημα γίνεται τραγούδι και χάρισε στον νεαρό Γιώργο το πρώτο βραβείο για μελοποίηση και το τρίτο για ενορχήστρωση  στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο μουσικό διαγωνισμό μελοποίησης και ενορχήστρωσης της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Οι στίχοι του ποιήματος

Το ποίημα αγγίζει συναισθήματα πόνου, φόβου και απελπισίας. Ο ίδιος ο μαθητής είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο skalatimes.com ότι τα παραπάνω συναισθήματα μπορεί να είναι άγνωστα στα παιδιά σήμερα, αλλά για τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους υπήρξαν κάποτε μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα:

Πόλεμος είναι το ξεσπίτωμα

Χωρίς αποσκευές

Πόλεμος είναι φόβος

Εικόνες συνταρακτικές

Πόλεμος είναι ανησυχία

Οδύνη και θυμός

Πόλεμος είναι φόβος

Πόνος συγκλονισμός

Ακούστε την εκτέλεση του τραγουδιού από τον ίδιο τον μαθητή στην τελετή βράβευσής του τον Μάρτιο του 2017 στην Αθήνα.

Η αναγνώριση σήμερα

Η δημιουργική δράση του Γιώργου Μιχαηλίδη επιβραβεύεται ξανά από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, αφού με το ποίημά του, “Βeyourownhero”, κερδίζει το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού και, φέτος, του απονέμεται το δεύτερο βραβείο για τη μελοποίησή του.

O Γιώργος πλέον είναι 16 ετών και επίσημο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών…