15χρονος θύμα bullying από συμμαθητές – Τον ανάγκασαν να μπει σε καπό αυτοκινήτου

Νέο επεισόδιο βίας σε Γυμνάσιο: Μαθητές ξυλοκόπησαν 13χρονο συμμαθητή τους στην Πάφο

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 15χρονος από χωριό της Λευκωσίας, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politis.com.cy έπεσε θύμα bullying συμμαθητών του. Πιο συγκεκριμένα, το παιδί που αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, τρομοκρατήθηκε από δύο μεγαλύτερους μαθητές της Τεχνικής Σχολής στην οποία φοιτά.

Όπως αναφέρει το politis.com.cy, καθηγήτρια του 15χρονου πήρε την πρωτοβουλία να αναφέρει τα γεγονότα στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, από τον οποίο την απέπεμψαν… και της είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν δεν έφερνε τον μαθητή να δώσει κατάθεση. Αδιαφορία φαίνεται να επέδειξε και η Σύμβουλος των μεγαλύτερων μαθητών, η οποία αποποιήθηκε κάθε ευθύνης με τη δικαιολογία ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα εκτός σχολείου! Ωστόσο, ενημερώθηκε ο βοηθός αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος έδωσε οδηγίες για εξέταση της υπόθεσης και ενημέρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες παρακολουθούν την οικογένεια του 15χρονου μαθητή.

«Βόλτα» στο πορτμπαγκάζ

Όπως εκμυστηρεύθηκε ο 15χρονος σε καθηγήτριά του, πριν λίγο καιρό, ενώ βρισκόταν σε πάρκο του χωριού, δύο μεγαλύτεροι μαθητές της Τεχνικής Σχολής, οι οποίοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, τον έπιασαν από τα χέρια και τα πόδια και τον ανάγκασαν να μπει στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου και αφού τον έκλεισαν μέσα άρχισαν να τρέχουν, ενώ αυτός είχε παραλύσει από τον φόβο του και ζητούσε να τον αφήσουν. Η καθηγήτρια ενημέρωσε τη Σύμβουλο του σχολείου, η οποία μίλησε με τον μαθητή, ο οποίος επανέλαβε τα γεγονότα. Αποφασίστηκε να γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, αλλά οι καθηγήτριες ατύχησαν… Ο αστυνομικός στον σταθμό με τον οποίο συνομίλησαν δεν φάνηκε να δείχνει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έδινε κατάθεση ο 15χρονος. Την ίδια ευθυνόφοβη στάση επέδειξε και η Σύμβουλος της Τεχνικής Σχολής, η οποία όταν ενημερώθηκε δήλωσε πως δεν μπορεί να παρέμβει, γιατί τα συμβάντα δεν έγιναν σε χώρο του σχολείου. Τελικώς, ενημερώθηκε ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Δ. Δημητρίου, ο οποίος επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης και έδωσε οδηγίες για ταχεία διερεύνηση και ενημέρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Φοβάται η οικογένεια χειρότερο bullying

Παρόμοια προβλήματα με τον 15χρονο φαίνεται να αντιμετωπίζουν και οι γονείς του. Ο πατέρας, αν και ενημερώθηκε, έδειξε να φοβάται και ζήτησε από την καθηγήτρια να μην κάνει τίποτα, γιατί μπορεί να εξαγριώνονταν οι δύο ανήλικοι παραβάτες και να έκαναν χειρότερα. Μάλιστα, ο πατέρας είπε στον γιο του να σταματήσει να πηγαίνει στο πάρκο, ώστε να μην τον ξανασυναντήσουν οι δύο ανήλικοι. Ο ίδιος ο ανήλικος εκμυστηρεύθηκε στην καθηγήτρια και τη Σύμβουλο του σχολείου ότι φοβάται πολύ, καθώς οι δύο ανήλικοι που τον κακοποίησαν πίνουν συχνά αλκοόλ και του προκαλούν προβλήματα.

Για προφανείς λόγους και προστασία των ανηλίκων, ο «Π» δεν αποκαλύπτει το χωριό στο οποίο συνέβησαν τα γεγονότα. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει παρέμβαση εκ μέρους της Αστυνομίας, ώστε να προειδοποιηθούν οι ανήλικοι ταραξίες, ενώ θα εξεταστεί πώς προμηθεύονται αλκοόλ και κάτω από ποιες συνθήκες οδηγούν αυτοκίνητο, πιθανότατα χωρίς άδεια οδήγησης. Θα προσεγγιστούν και θα ενημερωθούν και οι γονείς τους.

Το ίδιο μοτίβο

Η απάθεια του σχολικού περιβάλλοντος και η έλλειψη ευαισθησίας από τους αστυνομικούς του τοπικού σταθμού δημιουργούν φόβους για επανάληψη μια παρόμοιας τραγωδίας με αυτή του 15χρονου Παναγιώτη από τους Τρούλους. Η ανοχή σε φαινόμενα εκφοβισμού, δεν είναι πρωτόγνωρη και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε ενδιαφέρον από την καθηγήτρια του 15χρονου. Σε άλλες περιπτώσεις, το σχολικό περιβάλλον επιδεικνύει απάθεια, θεωρώντας πως πρόκειται απλώς για συνηθισμένες συμπεριφορές παιδιών.

Στη Βουλή

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ενδιαφέρθηκε άμεσα για την υπόθεση και ήρθε σε επαφή με το Σχολείο και την Αστυνομία, ενώ θα εγγράψει το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για συζήτηση.

Διαβάστε ακόμα:

“Κάθε ξέσπασμα και μια μαχαιριά. Με τα χρόνια συνηθίζεις λένε…”: Η εξομολόγηση μαμάς για τον γιο της που έχει ΔΕΠΥ

“Οι δύσκολες μέρες είναι τόσο πολύ πιο εύκολες, όταν ξέρεις οτι έχεις κάποιον εκεί για σένα”

Nicosia Mall: Τα παιδιά ξετρελαίνονται με τα Christmas Parades, τα ξωτικά και τις εκπλήξεις!