Χρυσή σφύρα από τη Βαλεντίνα Σάββα: Τα συγχαρητήρια μας!

Το πρώτο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που διεξάγεται στα Ιεροσόλυμα, πανηγύρισε  ο κυπριακός στίβος.

Η Βαλεντίνα Σάββα επιβεβαίωσε ότι είναι η κορυφαία νεάνιδα στην Ευρώπη (και στον κόσμο βέβαια), κατακτώντας την πρώτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας, με καλύτερη την πέμπτη βολή της στα 64,69μ.

Η αθλήτρια του Γιώργου Αρέστη τέθηκε επικεφαλής από τη δεύτερη βολή της (64,64μ.), αφού είχε άκυρη την πρώτη και παρέμεινε στην κορυφή χωρίς να αισθανθεί την οποιαδήποτε απειλή.

2ο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου

Αυτό είναι μόλις το 2ο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ20, μετά το 1991 και το χρυσό του Γιώργου Λουκαΐδη στα 3.000μ. στιπλ. Είναι δε και το πρώτο χρυσό από Κύπρια αθλήτρια στη διοργάνωση.

Αρκετά καλό αγώνα έκανε και η Αιμιλία Κολοκοτρώνη, η οποία με βολή στα 61,47μ., κατετάγη στην 6η θέση. Η αθλήτρια του Γιάννου Αποστολίδη μπήκε ως 4η στις τελευταίες τρεις βολές και παρά το ότι βελτιώθηκε και η ίδια, δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια, αλλά της αξίζουν συγχαρητήρια για έναν πολύ καλό αγώνα.

Διαβάστε επίσης:

«Χατζηχάννας Νο2 • 🖤 • Καλώς ήρθες μωρό μας Αντρέα»,

Μπορείς να είσαι σούπερ μαμά; Η εκπαιδευτικός και παρουσιάστρια podcast Laura Danger απαντά!

Μωρό και ζέστη: Πώς ελέγχουμε τη θερμοκρασία του;