Την Κυριακή το 10ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης στη Λεμεσό

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και ιδιαίτερα σε θέματα ανακύκλωσης, πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στον Μόλο Λεμεσού, το 10ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου.

Σε διάσκεψη Τύπου στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης χαιρέτησε τη δέκατη διοργάνωση του θεσμού και σημείωσε ότι πλέον στις προτεραιότητες μας πρέπει να βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την πράσινη μετάβαση, την κλιματική ουδετερότητα και τους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη μας.

Υπέδειξε πως «η ανακύκλωση, ως μέρος της κυκλικής οικονομίας, είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας», ενώ υπογράμμισε την αναγκαία συνεργασία και συνένωση δυνάμεων, αλλά και την πρόκληση της ενεργότερης εμπλοκής των πολιτών.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ακόμη ότι σε πρωινή σύσκεψη του άτυπου συμβουλίου των δημάρχων της μείζονος Λεμεσού, αποφασίστηκε η συνένωση δυνάμεων για τη συμμετοχή του Δήμου Λεμεσού στην «Αποστολή Πόλεων» και την προσπάθεια του να καταστεί η Λεμεσός κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη, μέχρι το 2030, μαζί με άλλες 99 ευρωπαϊκές πόλεις.

«Πληρώνω όσα πετώ»

Μεταξύ άλλων, υπενθύμισε πως το 2024 θα μπούμε στη νέα φιλοσοφία του συστήματος ολιστικής διαχείρισης των αποβλήτων «Πληρώνω όσα πετώ» (Pay as you throw) και θα πρέπει να αποφασίσουμε ως κοινωνία αν θα συμπλεύσουμε με τις εξελίξεις «ή θα μείνουμε πίσω, με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις».

Εκ μέρους του ΔΣ της Green Dot Κύπρου, ο Μιχάλης Παναγίδης ανέφερε πως στόχος του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα της ανακύκλωσης με ένα διασκεδαστικό και συνάμα εκπαιδευτικό τρόπο.

εκπαιδευτικά παιχνίδια

Στον χώρο του φεστιβάλ, συνέχισε, θα υπάρχουν ειδικά περίπτερα με εκπαιδευτικά παιχνίδια, εργαστήρια σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, διαγωνισμοί με δώρα και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παναγίδης είπε πως το φεστιβάλ, που φέτος είναι αφιερωμένο στο δίδυμο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά δρώμενα με μουσική, χορό και θέατρο.

Εκ μέρους του συλλογικού συστήματος συλλογής αποβλήτων μπαταρίας «ΑΦΗΣ Κύπρου», χαιρετισμό απηύθυνε ο Κρις Χριστοδούλου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την συμμετοχή στο φεστιβάλ, «που έχει στο επίκεντρο του το περιβάλλον και αναδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει να μυήσουμε τη νέα γενιά και τα παιδιά μας σε μια καθημερινότητα, αυτήν της ανακύκλωσης».

Ο κ. Χριστοδούλου κάλεσε όλους να επισκεφθούν την Κυριακή τον Μόλο Λεμεσού, από τις 10:00 μέχρι τις 19:00, όπου η «ΑΦΗΣ Κύπρου» θα λειτουργεί δυο περίπτερα και θα ενημερώνει για την αξία της ανακύκλωσης των μπαταριών.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες έδωσε η λειτουργός επικοινωνίας της Gren Dot Κύπρου, Ερατώ Παπαγεωργίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος της εταιρείας Amdocs Κύπρου, μεγάλου χορηγού του φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης:

Oι πιο fun halloween χαρακτήρες στο Kings Avenue Mall

Ο ρόλος της θρησκείας στην ανάπτυξη των παιδιών