Αναβλήθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση της αυτοχειρίας του 15χρονου Στυλιανού στον Κοτσιάτη το 2019, για τον θάνατο του οποίου αναζητούνται ευθύνες εδώ και επτά χρόνια.
Στη σημερινή συνεδρία του δικαστηρίου επρόκειτο να καταθέσουν δύο μάρτυρες κατηγορίας, ωστόσο η διαδικασία διακόπηκε και αποφασίστηκε να δοθεί αναβολή.
Αλλαγή δικηγόρου από κατηγορούμενη
Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη λόγω αλλαγής δικηγόρου από την τρίτη κατηγορούμενη της υπόθεσης, η οποία είναι λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.
Την υπεράσπισή της ανέλαβε ο δικηγόρος Βίκτωρας Ακάμας, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο χρονικό περιθώριο περίπου ενάμιση μήνα για να προετοιμαστεί.
Όπως εξήγησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστή Παύλου Αγαπητού, το αίτημα βασίστηκε σε δύο λόγους.
Το κατηγορητήριο και το μαρτυρικό υλικό
Ο πρώτος λόγος αφορά το κατηγορητήριο, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αποσαφηνιστεί από την κατηγορούσα αρχή η νομοθεσία στην οποία βασίζονται οι κατηγορίες που αποδίδονται στην πελάτισσά του.
Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τον μεγάλο όγκο του μαρτυρικού υλικού, το οποίο – όπως ανέφερε – αποτελείται από 15 κουτιά αρχειοθέτησης.
Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Έλενα Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι δεν φέρει ένσταση για την αναβολή, σημειώνοντας ωστόσο ότι το χρονικό διάστημα του ενάμιση μήνα θεωρείται αρκετά μεγάλο.
Η απόφαση του δικαστηρίου
Ο Επαρχιακός Δικαστής διέκοψε τη διαδικασία για περίπου 15 λεπτά προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών.
Τελικά αποφάσισε να δοθεί αναβολή ώστε να δοθεί χρόνος στον νέο συνήγορο υπεράσπισης να μελετήσει την υπόθεση, χωρίς όμως να γίνει δεκτό το αίτημα για αναβολή διάρκειας ενάμιση μήνα.
Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 17 Μαρτίου, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί, ώστε να διευθετηθούν τυχόν διαδικαστικά ζητήματα και να προχωρήσει η κατάθεση μαρτύρων.
Μεγάλος αριθμός μαρτύρων
Αρχικά επρόκειτο να καταθέσουν δύο μάρτυρες κατηγορίας, όμως το δικαστήριο αποφάσισε να εξεταστούν τέσσερις μάρτυρες στην επόμενη δικάσιμο.
Ο δικαστής υπογράμμισε ότι πρόκειται για υπόθεση που εκκρεμεί από το 2019 και δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην εκδίκαση.
Σημείωσε μάλιστα ότι συνολικά αναμένεται να καταθέσουν 96 μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δύο.






