Στα «σκαριά» το πάρκο για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην Αγλαντζιά

Τη δημιουργία πάρκου για παιδιά με κινητικά προβλήματα στην Αγλαντζιά, αποφάσισε σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε ότι: «Στο Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκριθεί πρόταση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να παραχωρηθεί χώρος πλησίον από το Αρχηγείο Αστυνομίας, δίπλα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Αγλαντζιάς, ο οποίος θα αναλάβει να σχεδιάσει και να διαχειρίζεται ένα πάρκο για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα. Αυτό το πάρκο αποτελεί μια εθελοντική προσφορά της Αστυνομίας που παραχωρεί αυτό το χώρο».

Αναφερόμενος στο κόστος κατασκευής του πάρκου, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι πρόκειται για δαπάνη περίπου των €100.000 και ότι το 85% θα προέλθει από χορηγία του ΚΟΑ και το υπόλοιπο από δωρεά του ΟΠΑΠ. «Πρόκειται για ένα πάρκο που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών. Είναι ένα σημαντικό μέτρο που έλειπε από την κοινωνία μας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για την απόφαση του Υπουργικού, αναφέρεται ότι η δημιουργία του πάρκου προωθείται με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη.