Προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα σε πόλεις και χωριά

Κούλουμα και βόλτες πάνε μαζί. Δείτε που μπορείτε να περάσετε μια τέλεια Καθαρά Δευτέρα.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Καθαρά Δευτέρα στον Δήμο Λατσιών

Ο Δήμος Λατσιών προσκαλεί φέτος τους δημότες του στον εκδρομικό χώρο Νικόλα Καπετάνιου (πλησίον λόφου Απαλού), στις 11.00, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από μουσικό σχήμα, περιδιάβαση και ξενάγηση από τον Δήμαρχο Λατσιών στο φαράγγι της Κακαρίστρας. Επίσης θα προσφερθούν λαγάνες, ταχινόπιτες, φασολάδα, νερό και κρασί. Είσοδος ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στο 22878688.

*Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα αθλοπαιδιών του Γυμνασίου Λατσιών.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Γερίου

Ο Δήμος Γερίου πιστός στο ραντεβού του και φέτος, υπόσχεται παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα, την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου. Οι Γερκώτες είναι έτοιμοι να κόψουν την μούττην της Σαρακοστής όπως προβλέπει η παράδοση του τόπου μας. Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν εντός του Δήμου, ως Δημοτική Αρχή θα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που πιο παραδοσιακά δεν γίνεται, με το κατεξοχήν παραδοσιακό σχήμα του Μιχάλη Χατζήμιχαηλ και Άντρης Καραντώνη, αλλά και τον Στέφανο Πελεκανή, που υπόσχεται να σας συναρπάσει με τους ήχους και τσιαττίσματα την Καθαρα Δευτέρα. Επίσης, θα προσφέρονται νηστίσιμα σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί, ενώ μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν στον διαγωνισμό για το πέταγμα του χαρταετού. Ακόμα, θα έχει glitter tattoo, face painting και μπαλονοκατασκευές για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και παραδοσιακά παιχνίδια όπως αυγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες και σχοινί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο γλυπτών Αγ. Χαραλάμπους από τις 12.00 το μεσημέρι και θα κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι με αναλλοίωτο κέφι και ζωντάνια.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Λακατάμιας

Στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου (παρά το Κέντρο Υγείας Λακατάμιας, στην οδό Αιγαίου) θα κόψει τη “μούττη” της Σαρακοστής η Λακατάμια. Συγκεκριμένα ο Δήμος Λακατάμιας διοργανώνει μια γιορτή όπως άλλωστε επιβάλλει και η μέρα και ετοιμάζεται για μεγάλο γλέντι, ώστε όλοι να περάσουν μία ευχάριστη και διασκεδαστική Δευτέρα. Το καλλιτεχνικό μέρος θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χορό από το Λαογραφικό Όμιλο του Δήμου Λακατάμιας, παραδοσιακά παιχνίδια, πέταγμα του χαρταετού και άλλα πολλά. Θα προσφέρεται δωρεάν κρασί και φασολάδα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Αγλαντζιάς

Ο Δήμος Αγλαντζιάς και φέτος θα κάνει Κούλουμα στο Πάρκο Αθαλάσσας (παρά τη λίμνη). Μάλιστα έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με παραδοσιακούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο Αγλαντζιάς και την 5μελή παραδοσιακή ορχήστρα Νομάδες, με κλαρίνια και νταούλια, με βιολιά και τσαμπούνες. Από τις 12.30-16.00.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Αραδίππου

Ο Δήμος Αραδίππου γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα στις 18 Μαρτίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα στο Πάρκο Ριζοελιάς με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παραδοσιακά παιχνίδια από τον Π. Ο. Αράδιππος και τον Α.Ο. Αραδίππου.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Λάρνακας

Μετά την Παρέλαση, σειρά παίρνει η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, στις 18 Μαρτίου 2024 που όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται στον εκδρομικό χώρο Τεκκέ από τις 11.00 π.μ. μέχρι και τις 4.00 μ.μ. Ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα ενώ η ημέρα θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια, τσιαττιστά, χορούς, παιγνίδια και δραστηριότητες για παιδιά. Σημειώνεται ότι το πέταγμα των χαρταετών στην περιοχή Αεροδρομίου Λάρνακας και συγκεκριμένα στην περιοχή προσέγγισης των αεροσκαφών όπως οι περιοχές Αλυκής – Τεκκέ, Ακτής Μακένζι, Κιτίου και Περιβολιών, πρέπει να αποφεύγεται κατά την Καθαρά Δευτέρα, γιατί μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στις πτήσεις. Ο Δήμος Λάρνακας προσβλέπει στην κατανόηση του κοινού και τη συνεργασία του, προς αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Καθαρά Δευτέρα στο Τραχώνι

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τραχωνίου, την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18.3.2024 σας προσκαλεί να γιορτάσετε όλοι μαζί το έθιμο της ημέρας στο Κοινοτικό Γήπεδο Τραχωνίου, από τις 11.30 πμ – 5 μμ. Θα υπέρχουν μουσική & τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας. Πληροφορίες & Δήλωση Συμμετοχής στα 25398894 – 99475871.

ΠΑΦΟΣ

Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς μάς προσκαλεί στην δημοτική πλαζ στο Λατσί για να κόψουμε τη μούτη της. Τραγούδια, χοροί από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακά παιχνίδια, φουσκωτά και διασκέδαση για τους μικρούς μας φίλους. Θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα και κρασί. Ώρα έναρξης παιχνιδιών: 11.00 και καλλιτεχνικού προγράμματος: 12.00.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Αρακαπάς

Ο Αρακαπάς γιορτάζει τη μέρα της Καθαράς Δευτέρας στην Κεντρική Πλατεία του χωριού. Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρακαπά μάς προσκαλεί να πάρουμε τα ζαρζαβατικά μας και να περάσουμε όμορφα μαζί με φίλους και οικογένεια, στο χωριό. Στα σπιτάκια του Κοινοτικού Συμβουλίου θα υπάρχουν προς πώληση λαγάνες από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, καφέδες, ξηροί καρποί, σουτζούκκος μανταρινιού, νηστίσιμες κρέπες και πολλά άλλα. Χωριανοί και φίλοι του Αρακαπά κοπιάστε να κόψουμε την μούττη της Σαρακοστής μαζί!

Λάγια

H Λάγια την Καθαρά Δευτέρα μάς περιμένει με δωρεάν κρύα φαγητά της ημέρας και φασολάδα. Επίσης μουσική και χορό από τον πολιτιστικό όμιο Π.Ο Συναπάντημα Αγάπης. Στον χώρο θα πωλούνται ποτά από το καφεστιατόριο Λάγιας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, πίσω από το καφεστιατόριο στις 12.00 (ανοίγει το μπουφέ). Στη 01.00 αρχίζουν οι χοροί.

Λάνια

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λάνιας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Δημοκρατικό Κέντρο Λάνιας σας προσκαλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα 18/03/2024 στο χώρο του Κοινοτικού Πάρκου στις 12:00μμ με δωρεάν κρασί και λαγάνες.

Μαρώνι

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρωνίου σας ενημερώνει πως στον εκδρομικό του χώρο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες καθαριότητες/ψεκασμοί για την Καθαρά Δευτέρα! Πάρτε λοιπόν τους χαρταετούς σας, ετοιμάστε τα καλάθια σας με όλα τα παραδοσιακά εδέσματα και ελάτε να περάσουμε μια μέρα χαράς, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης! Στο χώρο θα υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες.

Αλέκτορα

Το Κοινοτικό Συμβούλιο αλέκτορας μάς προσκαλεί να κόψουμε τη μούτη της Σαρακοστής στον Εκδρομικό Χώρο της Αλέκτορας από τις 10.30-17.00. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μουσική, παραδοσιακά παιχνίδια, διαγωνισμοί, ενώ θα προσφέρονται κρασί, λαγάνες, τραπέζια και καρέκλες.
*Σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέπει, η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Κάτω Πύργος

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου μας προσκαλεί να κόψουμε την μούτη της Σαρακοστής στο Κοινοτικό Πάρκο. Η εκδήλωση ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει δωρεάν κρασί και λαγάνα και διασκέδαση από το μουσικό σχήμα “Τρίο της Παράδοσης”.

Κοιλάνι

Ένα από τα πιο όμορφα Κρασοχώρια της Λεμεσού, το Κοιλάνι, μας προσκαλεί να το επισκεφθούμε αυτήν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου για να κόψουμεν τη μούτη! Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού, συγκεκριμένα, μας προσκαλεί το μεσημέρι στο γήπεδο της Αγίας Μαύρης για να κόψουμε τη μούτη της Σαρακοστής. Θα υπάρχει άφθονο, δωρεάν κρασί προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου, και ζωντανή μουσική με τους Γεώργιο και Κυριάκο Γεωργιάδη.

Καλό Χωριό Λεμεσού

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλoύ Χωριού Λεμεσού διοργανώνει εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα δίνοντας στο κοινό έναν πολύ καλό λόγο για να επισκεφτεί το χωριό. Την Καθαρά Δευτέρα, στο Καρύδειο Κοινοτικό Γήπεδο θα στηθούν τραπέζια και καρέκλες για όλους. Μάλιστα, θα προσφέρονται δωρεάν φρούτα, γλυκό, κρασί και κουμανταρία. Για τα παιδιά θα υπάρχει φουσκωτό, μουσική και παιχνίδια.

Λιμνάτης

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιμνατίου, έχει μεριμνήσει ώστε να περάσουμε όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα στο κοινοτικό γήπεδο του χωριού. Στον χώρο θα υπάρχουν μουσική, φουσκωτό για τα παιδιά, ενώ το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προσφέρει σε όλους δωρεάν φασολάδα, κρασί και λαγάνες. Επίσης θα διεξαχθεί διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού.

Πισσούρι

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου σε προσκαλεί στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο “Αντρούνιων” (Πανόραμα), από τις 10.30-16.00. Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα παρέχει δωρεάν λαγάνες, κρασί, τραπέζια και καρέκλες, ενώ ο DJ Πάμπος θα συνοδεύει το φαγητό με τη μουσική του. Θα υπάρχει ακόμα διαγωνισμός χαρταετού και άλλες εκπλήξεις.
*Σε περίπτωσης βροχής, το ζιαφέτι δεν θα γίνει!

Παρεκκλησιά

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αρχάγγελος Μιχαήλ σε συνεργασίας με το Κοινοτικό Συμβούλιο Παρεκκλησιάς διοργανώνουν την Καθαρά Δευτέρα στις 10.00 στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο σταυροδρόμι Αρμενοχωρίου-Αγίας Μαρίνας φαγοπότι! Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσική, δωρεάν λουκουμάδες, διαγωνισμό με χαρταετούς, διαγωνισμό σχοινιού, διαγωνισμό σακουλοδρομίας και παραδοσιακά παιχνίδια.

Φοινί

Κάλεσμα σε όλους τους Φοινιώτες και φίλους για το «κόψιμον της μούττης της σαρακοστής», απευθύνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 στις 11:00 το πρωί. Το όλο χάπενινγκ θα στηθεί στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της κοινότητας Φοινιού όπου θα μεταμορφωθεί σε ένα υπαίθριο πικνίκ για όλους τους Φοινιώτες ντόπιους, απόδημους και φίλους της κοινότητας μας. Κάθε οικογένεια καλείται να προσέλθει με πραμάτειες της, τα ζαρζαβατικά και τις φουκούδες της για Τα ψητά λαχανικά και θαλασσινά. Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα «κούλουμα» να «κόψουμε την μούττην της σαρακοστής» με παραδοσιακή φασολάδα, ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ χορό σε ελληνικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς. Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ λαγάνες, χαλβά, κουλούμπρες και μία μπουκάλα κρασί ανά οικογένεια. Εκ μέρους του «Ομίλου Γυναικών Φοινιού» σε συνεργασία με το ΚΣΦ, οι φοινιώτισσες νοικοκυρές θα μας φιλέψουν με ζεστή φασολάδα. Στο περιβάλλοντα χώρο θα λειτουργήσει παιδική χαρά για παιδιά (Φουσκωτό) καθώς και συνεργείο κατασκευής χαρταετού. Όσοι γονείς και παιδιά διαθέτουν χαρταετούς μπορούν να τους φέρουν μαζί τους να του πετάξουμε όλοι μαζί παρέα.
*Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι ακατάλληλες, η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Φοινιού.

Πηγή: www.checkincyprus.com

Διαβάστε επίσης:

Τιμήθηκαν πέντε γυναίκες, λαϊκές ποιήτριες της επαρχίας Αμμοχώστου

Φρένο στην παραπληροφόρηση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ζητούν 27 οργανισμοί και φορείς