Παραλίμνι: Σε κρίσιμη κατάσταση αγοράκι 4,5 ετών που τραυματίστηκε σε πισίνα

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζουν οι ιατροί στο Μακάρειο Νοσοκομείο της Λευκωσίας, την κατάσταση ενός αγοριού ηλικίας 4,5 ετών από τη Συρία, που τραυματίστηκε χθες στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στις 5:00 το απόγευμα, 12χρονη από τη Συρία κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου, εντόπισε τον αδερφό της ηλικίας 4,5 ετών στον πάτο της πισίνας των διαμερισμάτων όπου παραθέριζαν με τους γονείς τους. Η 12χρονη ανέσυρε το αγοράκι από την πισίνα και καθώς τον μετέφερε προς τα έξω, γλίστρησε στο τελευταίο σκαλοπάτι και έπεσαν μαζί στο έδαφος. Από τηn πτώση φαίνεται ότι ο μικρός χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στο αγοράκι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δηλαδή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από δύο πολίτες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδάκι δεν είχε ούτε αναπνοή, ούτε σφυγμό, αλλά κατάφεραν τελικά να το επαναφέρουν. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπου και διασωληνώθηκε.

Από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν εντοπίστηκαν κατάγματα ή εσωτερική αιμορραγία, αλλά υγρό στους πνεύμονες του αγοριού, χωρίς ωστόσο να γίνει σαφές εάν επρόκειτο για νερό ή για εμέσματα. Γύρω στις 8:00 χθες το βράδυ, το αγοράκι διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάριο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή.