Μάλτα: Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων η χώρα μας!

Τρία χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, είναι τα μετάλλια της Κύπρου της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξάγονται στη Μάλτα.

  • Χθες, στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μαρία Εροκίνα στο 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2.30.62.
  • Δύο χρυσά είχαμε και στα 100μ. πεταλούδα ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.
  • Στους άνδρες, ο Μαρίνος Λουκά πέτυχε χρόνο 54.97 και πήρε την πρώτη θέση, ενώ στις γυναίκες η Άννα Χατζηλοΐζου με χρόνο 1.02.97, ανέβηκε επίσης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
  • Στην ίδια κούρσα η Αγάθη Μανώλη ήταν έκτη με χρόνο 1.04.75.
  • Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Φίλιππος Ιακωβίδης στα 100μ. ύπτιο, με χρόνο 56.48.
  • Στο ίδιο αγώνισμα η Μαρία Παναρέτου ήταν 7η με χρόνο 1.08.43.
  • Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η ομάδα ανδρών στη σκυταλοδρομία 4Χ200 ελεύθερο, με τους Μαρίνο Λουκά, Σταύρο Τζιρτζιπή, Χρίστο Μανώλη και Νικόλα Αντωνίου, με χρόνο 7.40.89.
  • Στο ίδιο αγώνισμα, η γυναικεία ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση.
  • Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Πανάρετος στα 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2.18.50.
  • Στα 400μ. ελεύθερο, ο Σταύρος Τζιρτζίπης τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 4.04.00, ενώ ο Χρίστος Μανώλη ήταν 6ος με 4.04.14.

Η ιστορία των αγώνων

  • Η Κύπρος αποτελεί βασικό γρανάζι των ΑΜΚΕ, μίας διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1985. Προηγήθηκαν επαφές μεταξύ των μικρών ευρωπαϊκών κρατών, που ξεκίνησαν το 1982 στη Σύνοδο της ΔΟΕ, και ακολούθησε η απόφαση για την πρώτη διοργάνωση, που ελήφθη στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 στο Λος Άντζελες. Στη διοργάνωση συμμετέχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής με πληθυσμό κάτω από ένα εκατομμύριο κατοίκους.
  • Ο στόχος για τους φετινούς αγώνες είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πίνακα μεταλλίων κερδίζοντας τα περισσότερα χρυσά από κάθε άλλη χώρα.

Πηγή: riknews.com.cy

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Φιλιαστίδη: Είσαι έτοιμος να τραβήξεις έτσι μαράζι;

Eurostat για Κύπρο: Χαμηλά τα ποσοστά παιδιών με ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες

Αντιμετωπίζοντας φυσικά τον HPV