Φεστιβάλ με άρωμα σταφυλιού στην Αρμίνου

Η Αρμίνου είναι ένα μικρό γραφικό χωριό της Πάφου και είναι χτισμένη σε μια πλαγιά. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το πράσινο και την ομορφιά της φύσης.

Περιδιαβαίνοντας το χωριό, συναντά κανείς λιθόκτιστα σπίτια λαϊκής αρχιτεκτονικής, στενά, ελικοειδή δρομάκια, μία αναπαλαιωμένη βρύση, αλλά και το φράγμα, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του χωριού. Επίσης, μπορεί να δει εκτάσεις με άγρια βλάστηση, ελιές και μικρά περιβόλια με λαχανικά και φρουτόδεντρα, όπως μηλιές.

Ειδικά όμως, αν επιλέξεις την Κυριακή 1η Οκτωβρίου,  διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ Σταφυλιού και Παράγωγα Αρμίνου, θα απολαύσουν ακόμα περισσότερα: Παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών, απόσταξη ζιβανίας με καζάνι, κέρασμα παλουζέ, ζιβανίας, παραδοσιακών προϊόντων και κουλλουρούθκια με το έψημα, μουσική, χορός από το χορευτικό σχήμα Ιεροί Κήποι. Επίσης στον χώρο θα πωλούνται χάμπουργκερ, σάντουιτς και χοτ ντογκ.

Κυριακή 1η Οκτωβρίου, Αρμίνου, επ. Πάφου, 15.00.

Διαβάστε επίσης:

Το 18ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ φέρνει πρίγκιπες, ιππότες, μάγισσες και νεράιδες

«Η μουσική δραπετεύει»: Περιπέτεια με ένα στοιχειωμένο κάστρο, ένα πιάνο που παίζει μόνο του και μια οικογένεια μαγισσών, τεράτων και φαντασμάτων