Ένας αλλιώτικος Σπανός και οι 40 Δράκοι έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο Φωτίζοντας αλλιώτικα τα παραμύθια

Παράστασεις Παιδικού Θεάτρου βασισμένες στη σειρά εκπαιδευτικών παιγνιδιών «Makers Will Make: STEAM Toys», στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt 2024. Ορμώμενες από την επιθυμία να συνδυάσουν τον πολιτισμό με την τεχνολογία, τρεις γυναίκες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν την εκπαιδευτική σειρά παιχνιδιών «Makers Will Make: STEAM TOYS».

Βασισμένα στον κυπριακό λαϊκό πολιτισμό και τη φύση, τα παιγνίδια δημιουργήθηκαν μέσω της χρήσης ψηφιακού εξοπλισμού ταχείας πρωτοτυποποίησης, σε συνδυασμό με παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής και βραβεύτηκαν ως «Top Design» με το βραβείο «European Product Design Award».

Οι παραστάσεις έχουν αφηγηματικό χαρακτήρα και σταδιακά εξελίσσονται σε διαδραστικές, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικούς τους σκηνικούς χώρους και φιγούρες, χρησιμοποιώντας τα συστατικά των παιγνιδιών. Τοπία χαραγμένα σε διαφανές πλαστικό, φιγούρες πουλιών της Κύπρου, ο Σπανός, οι σαράντα δράκοι και το φως από κινητά τηλέφωνα θα δείξουν στα παιδιά τη γοητεία του ταξιδιού από τις δυο στις τρεις διαστάσεις, θίγοντας ταυτόχρονα σύγχρονες θεματικές όπως η μετανάστευση και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Συντελεστές/Εμψυχώτριες: Θεοδώρα Ανδρέου, Νάγια Τ. Καρακώστα
Σχεδιασμός Παιγνιδιών: Εύα Κοραή
Μελέτη Συμμετοχικών Μεθοδολογιών: Ελένη Πασιά

  • Κυριακή 12, Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, 12:00 (50’)
  • Ένας αλλιώτικος Σπανός και οι 40 Δράκοι (8+)
  • Θα προηγηθεί εργαστήρι κατασκευών στις 10:00

Το παιγνίδι Ο Σπανός και οι 40 δράκοι είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο λαϊκό παραμύθι. Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την αίσθηση του δισδιάστατου και τρισδιάστατου χώρου και να χρησιμοποιήσουν τις φυσικές ικανότητες του φωτός για να βοηθήσουν τον Σπανό να επιτύχει τους στόχους του. Αναπτύσσουν έτσι προσωπικές ιστορίες και δημιουργούν απεριόριστους συνδυασμούς δράκων.

Διαβάστε επίσης:

Kids Festival: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για παιδιά κάθε ηλικίας

Πεζοπορία στη φύση για μικρούς και μεγάλους!