Διεθνή ημέρα μη βίας: Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού στέλνει μήνυμα

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού – Kύπρος με μήνυμά της, ζητά την προσοχή μας για την προστασία των παιδιών από τη βία: «Μόνο η Δημοκρατία και η αντίδραση της κοινωνίας των συνειδητών και ενεργών πολιτών μπορεί να ανακόψει τη βία σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο ρατσισμός, η ρητορική μίσους, ο σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός, η ανισότητα φύλων, η ομοφοβία, η μη παροχή ίσων ευκαιριών, η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι παρά μόνο μερικές από τις μορφές τις οποίες αυτή λαμβάνει.

πρόληψη και τερματισμό

Παρόλο που στη χώρα μας έχει υιοθετηθεί ένα ικανοποιητικό νομικό πλαίσιο για προστασία των παιδιών από τη βία, εντούτοις απαιτείται συστηματική και συλλογική αντίδραση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και από ενσυνείδητους πολίτες για την πρόληψη και τερματισμό της ανοχής της.

Ως Θεσμός προστασίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούμε όλους, πολίτες, οργανωμένα σύνολα, ΜΜΕ και κρατικούς φορείς να μην ανέχονται, να καταδικάζουν, αλλά και να στηρίζουν προγράμματα πρόληψης μέχρι να καταφέρουμε να αποδομήσουμε την κουλτούρα βίας».

Διαβάστε επίσης:

Έναρξη Χορωδίας -Ενηλίκων και Παιδικής- του Δήμου Πέγειας 2023-2024

Οι Μικροί Εθελοντές διαθέτουν 1.500 ευρώ για βελτίωση σχολείων στην Τανζανία