Αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, ο μαθητής που αποβλήθηκε

Δια παντός αποβολή επιβλήθηκε σε έξι μαθητές σε τεχνική σχολή στην επαρχία Πάφου οι οποίοι φέρεται να έχουν εμπλακεί σε συμπλοκή τραυματίζοντας μαθητή και καθηγητή τις προηγούμενες ημέρες.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Ηλίας Σατολιάς, δικηγόρος ενός εκ των έξι μαθητών, ο οποίος εξήγησε ότι «για να αντιληφθούμε το τι πραγματικά έγινε σε σχέση με την απόφαση που οδήγησε τον καθηγητικό σύλλογο να υποβάλει δια παντός τους μαθητές θα πρέπει να αντιληφθούμε το τι έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

Τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες έγινε ένα περιστατικό στο εν λόγω σχολείο, όπου υπήρξε μια τεράστια συμπλοκή με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό ενός μαθητή. Οι καθηγητές πράττοντας τις δέουσες ενέργειες κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές ούτως ώστε να διερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό

Ο πελάτης μου δεν κλήθηκε ποτέ από τις αστυνομικές αρχές αλλά ούτε από το σχολείο για να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του, ο οποίος να πούμε ότι δεν είχε οποιανδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό.

Δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση μέχρι στιγμής που να έχει κοινοποιηθεί είτε στους μαθητές είτε στους κηδεμόνες τους, είτε για εμπλοκή τους στο εν λόγω περιστατικό είτε να προχωρήσει οποιαδήποτε ποινική έρευνα εναντίον του πελάτη μου. Η απόφαση αυτή στιγμάτισε τον συγκεκριμένο μαθητή και τους υπόλοιπους».

αρνειται εμπλοκη

«Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου ο μαθητής γύρω στη 13:00 το μεσημέρι, μια μέρα μετά την απόφαση για την δια παντός αποβολή του, έλαβε ένα χαρτί ενός από τους καθηγητές το οποίο έγραφε ότι θα αποβληθεί από το σχολείο. Οι γονείς του μαθητή μετέβησαν στο σχολείο ώστε να αφήσουν το παιδί τους όπως έκανα κάθε μέρες και ο φύλακας του σχολείου δεν άφησα τον μαθητή να εισέλθει εντός του σχολείου. Επέτρεψε την είσοδο μόνο στους γονείς έτσι ώστε να παραλάβουν την επιστολή με την απόφαση του καθηγητικού σχολείου», πρόσθεσε στη συνέχεια ο δικηγόρος του μαθητή.

Απαντώντας πως θα χειριστούν το γεγονός, δήλωσε ότι «Σύμφωνα με τους εν λόγω κανονισμούς υπάρχει το δικαίωμα των μαθητών και των κηδεμόνων να προσφύγει σε δευτεροβάθμιο σώμα ούτως ώστε να εξεταστεί η συγκεκριμένη περίπτωση και η απόφαση του καθηγητικού συλλόγου.

Έχουμε ήδη προχωρήσει με τις νενομισμένες ενέργειες για να επανεξεταστεί η απόφαση καθώς ο πελάτης μου δεν έχει εμπλακεί στο περιστατικό».

Τέλος, είπε ότι «ο μαθητής θα πρέπει να μεταβαίνει στη Λεμεσό για να φοιτά σε τεχνική σχολή, καθώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη σχολή σε σχολείο της περιοχής»
Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης:

Στην εντατική του ΓΝ Λευκωσίας ο πολίτης που κατανάλωσε θανατίτη

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε αν το παιδί σας έχει εθισμό στο διαδίκτυο;