5 γρήγορα tips μακιγιάζ για κουρασμένες μητέρες

Αλλάζετε πάνες σαν επαγγελματίες και έχετε περάσει επιτυχώς τη φάση που το μωράκι σας βγάζει τα πρώτα του δόντια, αλλά υπάρχουν τόσες άλλες λεπτομέρειες για τις οποίες τα βιβλία για γονείς και η μητέρα σας δεν σας ενημέρωσαν. Όπως, για παράδειγμα, πώς θα φαίνεστε ευπαρουσίαστες και πώς θα κρύψετε την αϋπνία στα λίγα λεπτά που έχετε κάθε πρωί στη διάθεσή σας. Η επαγγελματίας μακιγιέζ Jenny Patinkin -και μητέρα τριών παιδιών- δεν θα μπορούσε να δας δώσει καλύτερες συμβουλές!

Να είστε γενναιόδωρες με το concealer
Προτιμήστε τα κρεμώδη προϊόντα και μην τα εφαρμόζετε μόνο κάτω από τα μάτια σας. Απλώστε λίγο στο καπάκι των ματιών σας, γύρω από τη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι. Όταν εφαρμόζετε το concealer στο κέντρο του προσώπου σας, το κάνει να μοιάζει σαν να φοράτε foundation παντού.

Εφαρμόστε σωστά το ρουζ
Και πάλι, παραλείψτε τα προϊόντα σε μοεφή σκόνης και χρησιμοποιήστε ένα κρεμώδες ρουζ που αναμιγνύεται πιο εύκολα. Εφαρμόστε το χρώμα ψηλά στα μάγουλα, έτσι ώστε να κάνετε το πρόσωπό σας να ανυψωθεί και να το φωτίσετε. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα στα χείλη και τα βλέφαρα σας για να έχετε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε το balm παντού
Μια μικρή ποσότητα κάτω από τα μάτια θα μαλακώσει τις λεπτές γραμμές, ενώ ένα «άγγιγμα» ψηλά στα μάγουλα θα σας δώσει ένα δροσερό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα balm που εμπιστεύεστε για να μαλακώσετε τα χείλη και τα πετσάκια στα νύχια σας, αλλά και να κρατήσετε τα φρύδια σας υπό έλεγχο. Θα γίνει το νέο αγαπημένο προϊόν μέσα στην τσάντα του μακιγιάζ σας.

Τονίστε τα μάτια σας
Δεν έχετε χρόνο για smoky-eyes; Προσπεράστε εντελώς τις σκιές και εφαρμόστε ένα ιριδίζον highlighter στο καπάκι των ματιών σας. Κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας, το χρώμα θα αντανακλά το φως και θα κάνει ολόκληρη την περιοχή να φαίνεται πιο φρέσκια!

Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για βλεφαρίδες
Ένα καλό ψαλίδι για βλεφαρίδες κάνει δύο πράγματα: Επιτρέπει να φτάσει περισσότερο φως στα μάτια σας ώστε να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φωτεινά, και δημιουργεί ένα «πέπλο» πάνω από τα πρησμένα σας βλέφαρα ώστε να μην είναι τόσο εμφανή. Έχετε 15 επιπλέον δευτερόλεπτα; Ζεσταίνετε με το πιστολάκι των μαλλιών σας!