Υπόθεση Μαρί Ελένης: Οι εξελίξεις στο δικαστήριο για την απαγωγή της 4χρονης

Η υπόθεση απαγωγής ενός 4χρονου κοριτσιού από τον ίδιο της τον πατέρα τον Ιούλιο του 2017 είχε συγκλονίσει το παγκύπριο.

Η μικρή Μαρί Ελένη είχε αρπαχθεί από τον Νορβηγό πατέρα της μπροστά στα μάτια της μητέρας της έξω από το σχολείο της.

Η ανήλικη, η οποία ήταν άφαντη για έξι περίπου μήνες παρά τις τότε εντατικές έρευνες της Αστυνομίας, είχε μεταφερθεί από τον πατέρα της στην Νορβηγία, όπου τελικώς εντοπίστηκε και παραδόθηκε στην μητέρα της.

Το κατηγορητήριο και η τύχη του πατέρα

Κατηγορούμενα για την υπόθεση είναι πέντε πρόσωπα, ανάμεσα τους και τρεις Κύπριοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πέντε συνολικά κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της αρπαγής προσώπου από την νόμιμη κηδεμονία, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της απαγωγής νεαρής γυναίκας κάτω των 16 ετών και της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι την 27η Απριλίου του 2017 στην Λευκωσία, έξω από ιδιωτικό νηπιαγωγείο, μαζί με άλλο πρόσωπο, απήγαγαν την τετράχρονη από την μητέρα της, η οποία ήταν η νόμιμη κηδεμόνας της, προκαλώντας στην ίδια πραγματική σωματική βλάβη. Η υπεράσπιση ζητά να συγκεκριμενοποιηθεί στο κατηγορητήριο ποιο ήταν το άλλο πρόσωπο.

Οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι υπό όρους, ενώ ο πατέρας της ανήλικης δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους, αφού θα δικαστεί από Νορβηγικό δικαστήριο.

Οι νέες εξελίξεις

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το κατηγορητήριο της υπόθεσης ζήτησαν σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, από την Κατηγορούσα Αρχή οι συνήγοροι υπεράσπισης δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρί Ελένης.

Ως εκ τούτου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επαναόρισε την υπόθεση για απάντηση των κατηγορουμένων στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, στις 4 Ιουλίου, στις 9 το πρωί.