«Χαμός» στην Ιταλία: Μαθητές κάθονται στο πάτωμα κάνοντας την καρέκλα θρανίο (φωτό)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες που έρχονται από ένα δημοτικό σχολείο στη Γένοβα της Ιταλίας, όπου οι μαθητές κάθονται στο πάτωμα της τάξης και ζωγραφίζουν ακουμπώντας σε καρέκλες.

Δεν πρόκειται για κάποια εργασία που έχει βάλει η δασκάλα στα παιδιά, αλλά γιατί δεν υπάρχουν θρανία.

Την σχετική φωτογραφία ανήρτησε στο Twitter ο περιφερειάρχης της Λιγουρίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γένοβα, Τζοβάνι Τότι, συνοδεύοντάς τη με ένα σχόλιο προς την υπουργό Παιδείας της χώρας.

«Aγαπητή Υπουργέ Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα, αυτοί είναι η μαθητές μίας τάξης στη Γένοβα, που γράφουν καθισμένα στα γόνατά τους, επειδή δεν έχουν έρθει τα θρανία που υποσχεθήκατε. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Τα παιδιά μας, οι δάσκαλοι, αλλά και οι γονείς δεν αξίζουν αυτήν την μεταχείριση μετά τις θυσίες που έγιναν αυτούς τους μήνες, όταν κάναμε το καθήκον μας για να αποφευχθύν όλα αυτά. Μία εικόνα σαν αυτή δεν χαρακτηρίζει μία πολιτισμένη χώρα», ανέφερε ο κ.Τότι.

Η φωτογραφία προβάλλεται από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας και στον Τότι απάντησε ο διευθυντής του σχολείου της περιοχής Καστελέτο.όπου τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο η φωτογραφία αυτή.

Όπως ανέφερε ο διεθυντής «αύριο θα παραδοθούν τα νέα, μονοθέσια θρανία», συμπληρώνοντας ότι «η εικόνα αυτή δείχνει μόνον παιδιά που ζωγραφίζουν ελεύθερα και νηφάλια».

Ζήτησε, τέλος, το όλο γεγονός να μην τύχει υστερόβουλης πολιτικής εκμετάλλευσης.

Με πληροφορίες από ANSA, Corriere Della Sera