Βιασμός 19χρονης: Καταιγιστικές εξελίξεις με τον συνήγορο υπεράσπισης να αποσύρεται από την υπόθεση

Μια νέα τροπή πήρε η υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας η οποία κατηγορείται στην Κύπρο για ψευδή καταμήνυση αφότου απέσυρε την καταγγελία για βιασμό εις βάρος 12 Ισραηλινών.

Η δίκη της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 19 Αυγούστου, ενώ κατά τη σημερινή διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, ο συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης, Ανδρέας Πιττάτζης, ανέφερε ότι αποσύρεται από την υπόθεση.

Γιατί πήρε αυτή την απόφαση

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Δικαστηρίου, έκανε λόγο για σοβαρές διαφωνίες ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης. «Δεν επιθυμούσα πλέον να συνεχίσω να υπερασπίζομαι την κατηγορούμενη».

Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε πως έχει «ήδη δώσει το φάκελο της υπόθεσης στην κατηγορούμενη», ότι «η κοπέλα ζήτησε χρόνο από το Δικαστήριο για να εξεύρει νέο δικηγόρο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις Βρετανών και Ισραηλινών δημοσιογράφων ο κ. Πιττάτζης είπε πως «οι δικηγόροι δεν είναι μισθοφόροι, υπηρετούν το Νόμο και το Δικαστήριο και όταν υπάρχει διαφωνία, έχουν υποχρέωση έναντι του Δικαστηρίου και των πελατών τους να παραιτηθούν».

Η μητέρα της 19χρονης εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη

Η μητέρα της 19χρονης με τη σειρά της, ανέφερε ότι «έχει εμπιστοσύνη στην Κυπριακή Δικαιοσύνη», ότι «θα διορίσει άλλο δικηγόρο για την υπόθεση» και πως επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά την κόρη της στα κρατητήρια όπου κρατείται.

Δεν θέλησε, όμως, να πει οτιδήποτε για το λόγο διαφωνίας που είχε η κόρη της με τον Ανδρέα Πιττάτζη και κατά πόσον έχει προσεγγιστεί από νέο δικηγόρο για να αναλάβει την υπόθεση.

Την σημερινή διαδικασία παρακολούθησαν αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι από τη Βρετανία και το Ισραήλ.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Η 19χρονη θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι την ημέρα που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Επίσης, οι δικηγόροι των 12 Ισραηλινών που εμπλέκονται στην υπόθεση δήλωσαν ότι θα μηνύσουν τη 19χρονη ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Τέλος, όσον αφορά στις καταγγελίες της 19χρονης, ότι υπέγραψε ομολογία ανακαλώντας την καταγγελία για ομαδικό βιασμό έπειτα από πιέσεις και εκβιασμό, και ότι δεν της επιτράπηκε να επικοινωνήσει με δικηγόρο, η κυπριακή αστυνομία το αρνείται κατηγορηματικά. Αξιωματούχοι που μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας δήλωσαν ότι μόνη της θέλησε να αλλάξει την αρχική κατάθεσή της.