Τρία φεστιβάλ για σήμερα!

Φεστιβάλ Θέρους

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου διοργανώνει το 1ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θέρους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλες – Αχερίτου. Ο αυθεντικός παραδοσιακός χαρακτήρας του φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή τη νέα γενιά με την παλαιότερη, αναβιώνοντας την παράδοση. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τον Πέτρο Ίμβριο να αναλαμβάνει τη μουσική διασκέδαση. Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: παραδοσιακούς χορούς, αναπαράσταση σποράς, θέρους και αλωνίσματος.

  • Πλατεία Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλες – Αχερίτου

Χορός της Πίττας του Μελιού

Μια πολύ όμορφη γιορτή διοργανώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κέντρου Νεότητας Ποταμίου, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο της κοινότητας. Πρόκειται για το Ετήσιο Φεστιβάλ της «Πίττας του Μελιού», μιαν εκδήλωση στην οποία οι παραδοσιακές πίτες με το μέλι, έχουν βέβαια την τιμητική τους! Το χωριό λοιπόν της επαρχίας Λευκωσίας, το Ποτάμι, θα μας περιμένει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στις 20.00. Στο πρόγραμμα θα υπάρχει απεριόριστο φαγητό, ποτό, και ζωντανή μουσική από εξαμελές ορχήστρα. Πιο συγκεκριμένα: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα «Μορφές», ελληνικοί χοροί από τον χορευτικό όμιλο του χωριού, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές και φυσικά δωρεάν πίτες με μέλι για όλους! Είσοδος: €17, €12 (παιδιά κάτω των 12 ετών), δωρεάν (παιδιά κάτω των 6 ετών). Κρατήσεις: 97603473, 99035202.

  • Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Ποτάμι, 20.00.

Ο Χορός της Γουρουνιάς

Η Ορούντα, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, και απέχει μόλις 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκωσίας. Είναι κτισμένη σε μια τοποθεσία με κλίση στα βόρεια και σε μέσο υψόμετρο 290 μέτρα. Το χωριό βρίσκεται στα ανατολικά του ποταμού Περιστερώνας, στην όχθη του παραπόταμου Σερράχη. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου λοιπόν, η Ορούντα ετοιμάζει μια βραδιά γεμάτη γλέντι, παρέα με τους: Κυριάκο Μάρκου, Μωησή Παπαμωυσέως και Κούλλα Ανδρέου, οι οποίοι με τη μουσική θα μας ανεβάσουν τη διάθεση. Φυσικά, από τέτοια βραδιά δε θα μπορούσε να απουσιάζει το νόστιμο φαγητό. Είσοδος: €13 (με φαγητό και 1 ποτό), €7 για παιδιά κάτω των 12 ετών. Για παιδιά κάτω των 5 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Απαιτείται προκράτηση μέχρι τις 13/9/23 στο 99760907 / 99085043.

  • Κέντρο Νεότητας Ορούντας, επ. Λευκωσίας, 20.00.
Διαβάστε επίσης:

Παιδιά και μαθηματικά: Υπάρχουν λόγοι να τα μισούν;

Οι λοιμώξεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους, πως σταματάμε τη διάδοση;