Τραγωδία: Τρίχρονο κοριτσάκι σκότωσε κατά λάθος με όπλο την 4χρονη αδελφή του

Τραγωδία: Τρίχρονο κοριτσάκι σκότωσε κατά λάθος με όπλο την 4χρονη αδελφή του

Ένα τρίχρονο κορίτσι σκότωσε κατά λάθος την τετράχρονη αδερφή του με όπλο κοντά στο Χιούστον του Τέξας. Παρόντες στο τραγικό συμβάν ήταν πέντε ενήλικες, περιλαμβανομένων των γονιών της μικρής.

«Το τρίχρονο απέκτησε πρόσβαση σε ένα γεμάτο, ημιαυτόματο πιστόλι», είπε ο σερίφης της κομητείας Χάρις, Εντ Γκονζάλες. Το περιστατικό έγινε αργά την Κυριακή.

Όταν τα μέλη της οικογένειας άκουσαν τον πυροβολισμό, έτρεξαν σε ένα υπνοδωμάτιο και βρήκαν το τετράχρονο κορίτσι στο πάτωμα.

«Απλώς φαίνεται σαν μια άλλη τραγική ιστορία ενός παιδιού που αποκτά πρόσβαση σε ένα πυροβόλο όπλο και έβλαψε κάποιον άλλο», είπε ο Γκονζάλες.

Περίπου το 40 τοις εκατό των νοικοκυριών στις ΗΠΑ έχουν όπλα, σύμφωνα με το Pew Research Center. Ωστόσο λιγότερα από τα μισά τα αποθηκεύουν με ασφάλεια.

Περισσότεροι από 44.000 θάνατοι από πυροβόλα όπλα αναφέρθηκαν πέρυσι σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πυροβολισμοί ήταν η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ παιδιών κάτω των 18 ετών πέρυσι, με σχεδόν 1.700 περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 314 κάτω των 11 ετών, σύμφωνα με το Αρχείο Gun Violence.

Το Τέξας, με 30 εκατομμύρια κατοίκους, είναι ένα από τα πιο εύκολα μέρη στη χώρα για να αποκτήσεις όπλο και τα όπλα μπορούν να μεταφερθούν δημόσια χωρίς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Καταργούνται τα τετράμηνα; Τι απαντά η νέα υπουργός Παιδείας

Πριγκίπισσα Κέιτ: Αυτή είναι η «μαγική» φράση που λέει για να ηρεμεί τα παιδιά της

4χρονος αναγκάστηκε να χάσει το ένα του πόδι – Πόνος που αγνοήθηκε, αποδείχθηκε κάτι πολύ χειρότερο