Το ρομπότ Νάο τακτικός επισκέπτης σε νηπιαγωγείο στη Λωζάνη

Καθισμένα σε κύκλο στο πάτωμα του νηπιαγωγείου τους τρίχρονα παιδιά ρωτούν ένα ρομπότ που ονομάζεται Nάo ερωτήσεις σχετικά με τις καμηλοπαρδάλεις και το μπρόκολο.

Μέχρι τη στιγμή που αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες, η αλληλεπίδραση με ρομπότ μπορεί να είναι τόσο συνηθισμένη όσο και η χρήση ενός smartphone, πιστεύουν οι ειδικοί.

Ο Νάο είναι τακτικός επισκέπτης στο νηπιαγωγείο Nanosphere στην πανεπιστημιούπολη του ελβετικού Ομοσπονδιακού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Λωζάνης από την περασμένη Πρωτοχρονιά. Είναι αυτό που ονομάζεται «διαδραστικός σύντροφος μάθησης» και όχι αναπληρωτής δάσκαλος.

Ο Νάο έχει ύψος μόλις 58 εκατοστά

Ο Ολιβιέ Ντελαμαντλέιν, γενικός διευθυντής της ομάδας βρεφονηπιακών σταθμών και δημοτικών σχολείων Educalis στη Λωζάνη αναφέρει ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να εξοικειωθούν νωρίς, ώστε να συνηθίσουν να εργάζονται με ρομπότ.

Ο Νάο τροφοδοτείται με απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών από έναν μεταπτυχιακό φοιτητή στη ρομποτική.

Τα πρώτα ρομπότ κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2008. Τώρα στην έκτη γενιά, η μάρκα με την ονομασία Νάο ανήκει στον Όμιλο United Robotics με έδρα τη Γερμανία, και έχει πωλήσει περισσότερες από 15.000 συσκευές.

Διαβάστε επίσης:

«Μαμά, μ’ αγαπάς ακόμη κι όταν σήμερα σου ζωγράφισα τον τοίχο στο σαλόνι;»

Η αντίδραση αυτού του παιδιού που συναντά τη μαμά και το αδελφάκι του μετά το μαιευτήριο είναι ό,τι πιο ωραίο είδαμε σήμερα