Τι έδειξε η αξιολόγηση της μαστογραφίας μέσω τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με την κλασική μέθοδο;

Η αξιολόγηση της μαστογραφίας με μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης είναι ισάξια της κλασικής μεθόδου και μειώνει το φόρτο εργασίας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Αναδρομικές μελέτες έχουν δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της ακρίβειας στην αξιολόγηση των ευρημάτων της μαστογραφίας αλλά και για τη μείωση του φόρτου εργασίας ανάγνωσης οθόνης.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής), Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Αιματολογίας Ογκολογίας) συνοψίζουν τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης MASAI των K. Lang και συνεργατών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση The Lancet Oncology.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την κλινική ασφάλεια ενός πρωτοκόλλου ανάγνωσης οθόνης μαστογραφίας που υποστηρίζεται από αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης σε σύγκριση με την τυπική ανάγνωση οθόνης μαστογραφίας από ακτινολόγους.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids
Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει να είσαι μητέρα βρέφους και νηπίου: Διαβάστε την εξομολόγησή της.

Στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο, η «Μήδεια» του Ευριπίδη