«Τελικά το υγρό στην κοιλιά μου αποκάλυψε την απόλυτη ευτυχία μου»

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω για μένα είναι ότι είμαι ένας πολύ τυχερός και ευλογημένος άνθρωπος. Είμαι 26 ετών και παντρεμένη με έναν φανταστικό άνδρα. Είναι 32 ετών και μοιραζόμαστε την ευλογία του να είμαστε γονείς. Ωστόσο, δεν είμαστε συνηθισμένοι γονείς.

Στις 11 Μαρτίου 2018 μπήκα στα επείγοντα. Ετοιμαζόμασταν με τον σύζυγό μου για την πρώτη μας επέτειο γάμου, αλλά δεν ένιωθα πολύ καλά. Η κοιλιά μου είχε αρχίσει να πρήζεται κάποιες μέρες πριν και μου ήταν δύσκολο να αναπνεύσω. Άρχισα να φοβάμαι ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο σώμα μου.

Μου έκαναν διάφορες εξετάσεις και όλες έδειξαν πως ήμουν καλά. Παρόλα αυτά, έμοιαζα σαν 7 μηνών έγκυος, λόγω του υγρού που είχε συσσωρευτεί στο σώμα μου. Έβγαλαν 4 λίτρα από αυτό, αλλά ακόμη δεν είχαν ανακαλύψει τι ήταν αυτό που το προκάλεσε.

Λίγο αργότερα, αποφάσισα να κάνω τεστ εγκυμοσύνης. Όταν το αποτέλεσμα βγήκε θετικό, κανονίσαμε ραντεβού με γυναικολόγο. Στο πρώτο, μού έκανε υπέρηχο, αλλά το υγρό δεν άφηνε και πολύ περιθώριο για να διαπιστώσουμε τα μικροσκοπικά δείγματα ζωής, ωστόσο μας είπε, ότι μάλλον έχουμε δίδυμα. Η γιατρός μου είπε να ξαναπάω μέσα σε μία εβδομάδα για έναν πιο εμπεριστατωμένο έλεγχο, όταν πια το σώμα μου θα είχε αποβάλει το υγρό.

Ήταν πολύ πιθανό να έχουμε δίδυμα, γιατί η οικογένεια του άντρα μου έχει ιστορικό πολύδυμων κυήσεων. Στο δεύτερο ραντεβού με την γυναικολόγο, ο υπέρηχος πήγε καλά και περιμέναμε να μας επιβεβαιώσει, αν έχουμε ένα ή δύο μωρά. Ωστόσο, η έκφρασή της άλλαξε. Έμεινε για λίγο σιωπηλή και μετά μάς είπε: “Εδώ υπάρχει κάτι περίεργο”. Φοβήθηκα.

Η γιατρός δεν έβλεπε ένα ή δύο έμβρυα. Έψαχνε για τέσσσερα. Είχα τετράδυμα. Ο άντρας μου άρχισε να τη ρωτά, αν κάνει πλάκα, όμως εκείνη είπε πως όχι. Θα γινόμασταν γονείς τεσσάρων παιδιών.

Αμέσως μόλις φύγαμε από την κλινική, μας κυρίευσε ο φόβος. Είχαμε ακούσει για τους κινδύνους τέτοιων κυήσεων. Φοβόμουν όχι μόνο για μένα αλλά και για τα παιδιά.

Η φύση μας έκανε το καλύτερο δώρο

Όταν το είπαμε στην οικογένειά μας, αμέσως μας στήριξαν και μας έδωσαν θετική ενέργεια. Ως καθολικοί εγώ και ο σύζυγός μου προσευχόμασταν καθημερινά για τα παιδιά. Στην ανάγκη μας για ένα θαύμα να πάνε όλα καλά, στραφήκαμε πολύ προς το Θεό.

Όμως ήδη μετρούσαμε το πρώτο μας θαύμα. Ψάχνοντας να δούμε άλλες περιπτώσεις τετραδύμων. Διαπιστώσαμε πως λιγότερα από το 0,5% των ζευγαριών έχουν τετράδυμα, μόνο 1 σε κάθε 75 εκατ. εγκυμοσύνες και οι περισσότερες από αυτές είναι μετά από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Ωστόσο, η δική μας πολύδυμη κύηση ήταν ένα δώρο της φύσης.

Στις 8 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, στις 29 εβδομάδες, το ένα μωρό έσπασε τον αμνιακό σάκο. Με πήγαν στο νοσοκομείο, όπου μου έδωσαν φαρμακευτική αγωγή για να επιταχύνουν την ανάπτυξη των πνευμόνων και των εγκεφάλων των μωρών. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για το ένα μας μωράκι που υπέφερε επειδή δεν είχε πολύ αμνιακό υγρό. Επίσης, όλα αυτά τα φάρμακα προκάλεσαν ταχυκαρδία σε μένα και επιπλοκές με την αναπνοή μου. Όμως, ήθελα να κάνω τα πάντα για να είναι καλά τα μωρά.

Το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου άρχισα να αιμορραγώ και υποβλήθηκα σε επειγουσα καισαρική. Μία ομάδα 25 γιατρών και νοσοκόμων ήταν στο πλευρό μας. Κάθε μωρό είχε τη δική του ιατρική ομάδα. Ο άντρας μου βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί μου, όσο γεννούσα. Οι γιατροί μου έδωσαν στα χέρια μου το πρώτο μωρό που έφερα στον κόσμο. Μόνο δύο λεπτά πέρασαν μέχρι να έρθει και το τέταρτο μωρό στο φως.

Από τη στιγμή που βγήκαν από το σώμα μου ανησυχούσα για την υγεία τους. Τελικά, ήταν όλα τέλεια, υγιέστατα.

Νιωθω τοσο ευλογημένη

Πέντε μήνες μετά τη γέννησή τους, αντιμετωπίσαμε τις πρώτες αρκετές δυσκολίες. Όταν το ένα είχε γρίπη, κολλούσε και το άλλο αμέσως. Φροντίζαμε τέσσερα άρρωστα μωράκια, λες και είχαμε δέκα υγιή.

Οι υποχρεώσεις ήταν τόσες πολλές που έφτασα να παραιτηθώ από τη δουλειά μου. Πάντα ήθελα να έχω παιδί, αλλά ότι θα αποκτούσα 4 δεν το πίστευα.

Όταν βλέπω τα προσωπάκια τους νιώθω ότι τόσο πολύ ευλογημένη. Κάθε μέρα τα χαμογελάκια τους με κάνουν να παίρνω ενέργεια, δύναμη και αγάπη. Για αυτό και τα αρχικά του ονόματός τους σχηματίζουν τη λέξη αγάπη:

Luciana, Octavio, Valeria, Emilio (LOVE)

Πηγή: Love What Matters

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι ο «γαβγιστικός βήχας» στα παιδιά και πώς συνδέεται με τον covid

«Θέατρο Μπροστά σε ένα Μικρόφωνο»: Μαθητές από Κύπρο, Ελλάδα και Αυστραλία συναντιούνται στο… ραδιόφωνο!

«Ας βάλουμε χρώμα!»: Το θέατρο Μασκαρίνι προσκαλεί τα παιδιά σε δύο υπέροχες παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο!