Συνεχίζονται τα χιόνια και το κρύο: Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο;

Χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την Κύπρο με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και παγετό. Αναλυτικά η πρόβλεψη παρακάτω:

Σήµερα το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι 4 µποφόρ και παροδικά µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, πιθανότητα εκδήλωσης µεµονωµένης καταιγίδας στα παράλια και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα καταστούν βορειοδυτικοί µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στον πλην 1 βαθµό στα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Διαβάστε ακόμη: Χρήσιμες συμβουλές για οδήγηση εν μέσω κακοκαιρίας

Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε χαµηλή νέφωση και οµίχλη στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Το απόγευµα πιθανό να σηµειωθεί µεµονωµένη καταιγίδα.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στο µηδέν στα ορεινά όπου ο παγετός θα επιµένει.

Ο καιρός το τριήμερο

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές ενώ από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και ανατολικά του Τροόδους. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ από νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά ενώ παροδικά οι άνεµοι θα είναι πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο µέχρι την ∆ευτέρα, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 55 εκατοστά.