Συγκινεί τυφλός πιτσιρικάς που λατρεύει τους πυροσβέστες τους ψηλαφίζει για πρώτη φορά (εικόνες και video)

Συγκινεί τυφλός πιτσιρικάς που λατρεύει τους πυροσβέστες τους ψηλαφίζει για πρώτη φορά (εικόνες και video)

Γεννήθηκε χωρίς την όρασή του, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο λόγος για ένα 6χρονο παιδί που λατρεύει τους πυροσβέστες και πάντα ήθελε να γνωρίσει έναν από αυτούς.

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, όταν με συμμαθητές του επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής τους. Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο σταθμο και να εξερευνήσουν τα οχήματα.

Όμως για τον 6χρονο Τζούνι, το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της επίσκεψης ήταν η ευκαιρία να νιώσει αυτήν την εμπειρία με τα χέρια του.

«Η καλύτερή του στιγμή ήταν μαζί με τον πυροσβέστη που τον άφησε να ψηλαφίσει τη στολή του, το κράνος του και ό,τι άλλο ήθελε, να ακούσε τους ήχους που έκανε ο εξοπλισμος, να απαντήσει στις ερωτήσεις του», τόνισε η μαμά του.

Η ίδια τράβηξε βίντεο την ώρα που ο μικρός Τζούνι χρησιμοποιούσε τα χέρια του και τα περνούσε πάνω από την στολή του πυροσβέστη, αγγίζοντας τη μάσκα, τη φιάλη οξυγόνου και ο πυροσβέστης εξηγούσε στο παιδί τι ήταν αυτό που κάθε φορά άγγιζε.

Η μικρός Τζούνο πάσχει από μία Septo-optic dysplasia μία σπάνια διαταραχή που επηρεάζει τον εγκέφαλο και την ανάπτυξη της όρασης, αφήνοντας το παιδί εντελώς τυφλό. Όπως ανέφερε η μαμά του, δεν είχε ιδέα πώς μπορεί να είναι ένας πυροσβέστηκς, απλά μόνο άκουγε τις σειρήνες από τα οχήματα.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ελπίδα της, ότι η ιστορία του γιου της θα βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν πως τα πιο απλά πράγματα είναι αυτά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε άτομα, όπως το παιδί της.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Πασίγνωστος προπονητής καταδικάσθηκε σε 109 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό αθλητών

Γάτα-σωματοφύλακας: Δείτε πώς προστατεύει το μωρό στα κάγκελα του μπαλκονιού!

«Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους δασκάλους που έγιναν γέφυρες»: Η συγκινητική ανάρτηση ενός εκπαιδευτικού