Στο θάλαμο αρνητικής πίεσης βρέφος 6 μηνών με κορωνοϊό

Στο θάλαμο αρνητικής πίεσης βρέφος 6 μηνών με κορωνοϊό

Άλλο ένα παιδάκι με κορωνοϊό νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα 6 μηνών αγοράκι, το οποίο σύμφωνα με τους γιατρούς είσχηθη με πυρετό και αναπνευστική δυσχέρεια.

Το μωρό νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Φόβοι για τα αυξημένα περιστατικά οξείας βρογχιολίτιδα

Την ίδια ώρα ανησυχία εκφράζει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Δρ. Αβραάμ Ηλία για την αύξηση περιστατικών με οξεία βρογχιολίτιδα.

«Τους χειμερινούς μήνες παρατηρούμε να υπάρχει έξαρση σε βρογχιολίτιδες από τον ιό RSV, έτσι συστήνουμε στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατεύουν τα παιδιά. Να μην πηγαίνουν σχολείο τα μεγαλύτερα εάν έχουν συμπτώματα και τα βρέφη να είναι περιορισμένα», σημειώνει ο Δρ. Ηλία.

Όπως τονίζει, τα παιδιατρικά τμήματα είναι σχεδόν γεμάτα, όμως δόθηκαν και αρκετά εξιτήρια τις τελευταίες ημέρες, κυρίως σε παιδιά με πνευμονίες.

Πάντως για τον παιδικό πληθυσμό όπως σημειώνει ο Δρ. Ηλία υπάρχει ανησυχία ενόψει χειμώνα για ακόμη περισσότερη αύξηση λόγω και της αλλαγής του καιρού.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετά περιστατικά σε βρέφη και νεογνά μεταφέρονται και από άλλες επαρχίες στο Μακάρειο, δημιουργώντας συμφόρηση στους θαλάμους.

Διαβάστε επίσης:

Επιλόχειος θυρεοειδίτιδα: Όταν το σώμα σου στρέφεται κυριολεκτικά εναντίον σου

«Φάε ακόμη μια μπουκίτσα»: Ταΐζετε ακόμα το 3χρονο παιδί σας γιατί πιστεύετε ότι δεν θα φάει μόνο;

Η 10χρονη που ήθελε να γίνει μπαλαρίνα αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε το bullying