Στην Πάφο οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδα – Κύπρου

Όπως ανέφερε στην διάσκεψη τύπου η Θεότη Ππούρου Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΝ φέτος στην Πάφο διοργανώνονται Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης Λυκείων ενώ πέρσι φιλοξενήσαν του Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Καλαθοσφαίρισης.

Για το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει μεγάλη σημασία είπε η κ. Ππούρου κάθε αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στο πλαίσιο του Σχολικού Αθλητισμού, μέρος του οποίου είναι και οι Πανελλήνιοι αγώνες. Η Κύπρος διαχρονιά συνέχισε, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτων των Πανελληνίων Αγώνων λαμβάνοντας μέρος σε ομάδες Αθλοπαιδιών και Κλασσικού Αθλητισμού.

Ιδιαίτερα σημαντικές

Σύμφωνα με την κ. Ππούρου οι Πανελλήνιοι Αγώνες αποτελούν έναν καθιερωμένο θεσμό που προάγει τις αξίες του σχολικού αθλητισμού. Τέτοιου είδους διοργανώσεις συνέχισε, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί παρέχουν τη δυνατότητα αλληλογνωριμίας των αθλητών σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού, ενισχύοντας παράλληλα την κοινή μας πολιτιστική και ιστορική πορεία. Οι αγώνες πρόσθεσε η κ. Ππούρου, αποτελούν συνέχεια της πολιτιστικής, εθνικής, ιστορικής και θρησκευτικής ενότητας του Ελληνισμού.

Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Ευχήθηκε επίσης όπως η φλόγα που θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 15 Απριλίου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, να απλώσει το φως της και στην πολύπαθη πατρίδα , την ημικατεχόμενη Κύπρο και τους βουβούς μέχρι σήμερα αθλητικούς χώρους, που πριν τον Ιούλη του 1974 έσφυζαν από αγωνιστική δράση κι άφησαν ως παρακαταθήκη μεγάλες όμορφες ποδοσφαιρικές και αθλητικές στιγμές. Στο ΓΣΕ Αμμοχώστου στο Γ.Σ.Πράξανδρος στην Κερύνεια, στο «Γρηγόρης Αυξεντίου» στη Λύση, στο Δημοτικό Στάδιο Μόρφου, στην Άσσια, στην Άχνα, στο Τρίκωμο, στην Κυθραία, τον Γερόλακκο, και τόσα άλλα γήπεδα, όπως είπε.

Σύμφωνα με την κ. Ππούρου στους αγώνες συμμετέχουν 6 ομάδες από Ελλάδα 3 Αρρένων και 3 Θηλέων καθώς και οι 2 πρωταθλήτριες Κύπρου.

Για τα αγόρια, όπως ανακοίνωσε είναι οι ΙΔ ΓΕΛ Παραλίας Διστόμου, ΙΔ. ΓΕΛ Σχολή Μωραϊτη, ΙΔ. ΓΕΛ Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκδης, Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου.

Επίσης για τα κορίτσια οι ομάδες είναι ΙΔ ΓΕΛ Ηρακλείου, ΙΔ. ΓΕΛ Σχολή Μωραϊτη, 1ο ΓΕΛ Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης και ΙΔ Λύκειο The Grammar School Λεμεσού.

Στην διάσκεψη τύπου μίλησε και ο Αντώνης Δημητρίου, σύμβουλος του Γραφείου Επιθεώρησης Φυσικής Αγωγής και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής αγώνων ο οποίος εξηγήσει τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Όπως αναφέρθηκε στην διάσκεψη πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Βάκης Ευαγόρου.

Υιοθέτηση υγιών συνηθειών

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο αθλητισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαθητών, και στην ενίσχυση της φυσικής, κοινωνικής και ψυχολογικής τους ευημερίας. Πρόσθεσε πως η διοργάνωση των πανελλήνιων μαθητικών αγώνων πετοσφαίρισης προσφέρει μια πλατφόρμα όπου οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με την αθλητική ανταγωνιστικότητα και συνεργασία. Ο κ. Φαίδωνος τόνισε πως συνολικά η διοργάνωση των πανελλήνιων μαθητικών αγώνων πετοσφαίρισης αποτελεί μια ευκαιρία για τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες, να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις και να προάγουν τη γενικότερη φυσική και ψυχολογική τους ευεξία. Ακολούθως αναφέρθηκε και σε μερικά σημεία σχετικά με τη σημασία του αθλητισμού και των Πανελληνίων μαθητικών αγώνων πετοσφαίρισης, όπως τόνισε η φυσική υγεία και ευεξία, η κοινωνική διάσταση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η υιοθέτηση υγιών συνηθειών, η εκπαίδευση και οι αξίες,

  • Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά την Τετάρτη 27 Μαρτίου του 2024 στις 10:00 στην κλειστή αίθουσα Αφροδίτη με την 1ο Ημιτελικό αγοριών και στις 12:00 επίσης στην κλειστή αίθουσα Αφροδίτη με τον 2ο Ημιτελικό αγοριών.
  • Επίσης την Τετάρτη στις 10:00 θα διεξαχτεί στην Κλειστή Αίθουσα Λυκείου Κύκκου Πάφου ο 1ος Ημιτελικός κοριτσιών και στις 12:00 στην Κλειστή Αίθουσα Λυκείου Κύκκου Πάφου ο 2ος Ημιτελικός κοριτσιών.
  • Ακολουθεί την Πέμπτη στις 28 Μαρτίου του 2024 10:00 στην κλειστή αίθουσα Αφροδίτη ο Μεγάλος τελικός κοριτσιών (1η- 2η θέση) και στις 12:00 στην κλειστή αίθουσα Αφροδίτη ο Μεγάλος τελικός αγοριών ( 1η και 2η θέση).
  • Ακόμη, όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 09:30 στην κλειστή αίθουσα του Λυκείου Κύκκου Πάφου θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός κοριτσιών (3η– 4η θέση) και την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 11:30 στην κλειστή αίθουσα Λυκείου Κύκκου Πάφου θα διεξαχτεί ο μικρός τελικός αγοριών ( 3η – 4η θέση) .
  • Ανακοινώθηκε τέλος πως η τελετή λήξης και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή όλων των ομάδων στη Κλειστή Αίθουσα Αφροδίτη στις 14:00 , αμέσως μετά τον Μεγάλο Τελικό των Αγοριών.
Διαβάστε επίσης:

Ο Υπουργός Υγείας άκουσε τα αιτήματα συνδέσμων που ασχολούνται με τον παιδικό καρκίνο

“Φούσκωσε” πολύ ο αφαλός του μωρού σας και σας τρομάζει; Τι πρέπει να ξέρετε