Στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο, η «Μήδεια» του Ευριπίδη

Έρχεται στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο για 3 παραστάσεις η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Συγκεκριμένα, το έργο θα ανεβεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία, ενώ στις 16 του μηνός θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού – Μάριος Τόκας.

«Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα». Προστίθεται ότι πρόκειται για «μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα», καθώς και «μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες».
«Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού».

Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι «η αρχετυπική πάλη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και η σύγκρουση ανάμεσα στην αρχέγονη πίστη των όρκων και τον στείρο ορθολογισμό, αναδεικνύει την εικόνα μιας κοινωνίας με συγκεκριμένο υλιστικό προσανατολισμό». Αναφέρεται ότι πρόκειται για «μια αναγωγή στην Αθήνα της εποχής και στην επεκτατική πολιτική παντός καιρού, που σκοτώνει τα παιδιά της στον βωμό της δύναμης, της εξουσίας και του κέρδους».

  • Το έργο είναι παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη και ανεβαίνει σε μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Τον ρόλο της Μήδειας ερμηνεύει η Μαρία Κίτσου, του Ιάσονα ο Φάνης Μουρατίδης και της Τροφού η Ελένη Καστάνη.
  • Η «Μήδεια» θα ανεβεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία, ενώ στις 16 του μηνός θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού – Μάριος Τόκας. Όλες οι παραστάσεις θα αρχίσουν στις 20:30.
Διαβάστε επίσης:

13 μετάλλια στους 6ους Βαλκανικούς Αγώνες Wushu Kung Fu!

Φοβάμαι να αποκτήσω το δεύτερο παιδί: Να δώσω λιγότερο από εμένα στο πρωτότοκο