Το σουφλέ είναι ένα φαγητό πασπαρτού καθότι μπορεί να γίνει με μια διαφορετική γκάμα υλικών και γεύσεων με εξασφαλισμένη επιτυχία.
Με σπανάκι και ντομάτα και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας το σουφλέ είναι το ιδανικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Τι θα χρειαστείτε
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 2 δέσµες σπανάκι
- 1 φλ. ψιλοκοµµένες ντοµάτες από κονσέρβα
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι πάστα ντοµάτας
- ½ κουταλάκι ξερό δυόσµο
- 1 πακέτο κοφτό µακαρονάκι
- 1 κύβο ζωµό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
Για την κρέµα γιαουρτιού
- 3 φλ. γιαούρτι
- 4 αβγά
- ½ φλ. τυρί γκούτα τριµµένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεµµύδι. Κόβετε το σπανάκι µε τα χέρια και το προσθέτετε στο τηγάνι. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά, µέχρι να µαραθεί. Στη συνέχεια, βάζετε την ψιλοκοµµένη ντοµάτα και µόλις πάρει µια βράση ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάστα ντοµάτας και το δυόσµο. Στο µεταξύ, σε κατσαρόλα µε νερό που κοχλάζει, βάζετε το ζωµό και βράζετε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Στραγγίζετε τα ζυµαρικά και τα ανακατεύετε µέσα στη σάλτσα. Εν συνεχεία φτιάχνουμε την κρέμα γιαουρτιού. Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το γιαούρτι, τα αβγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα πυρίµαχο σκεύος απλώνετε τα ζυµαρικά και ακριβώς από πάνω την κρέµα γιαουρτιού. Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, για 30 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
«Γέννησα στα 13 μου κι αυτή είναι η ερώτηση που ακούω από όλους»
Ο πόνος του πατέρα: Η σπαρακτική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που ράγισε καρδιές