Σήμερα η ολική έκλειψη Ηλίου: Πότε θα τη δούμε στην Κύπρο;
 • Σήμερα η ολική έκλειψη Ηλίου: Πότε θα τη δούμε στην Κύπρο;

  Ένα από τα πιο όμορφα θεάματα πρόκειται να έχουν την τύχη να ζήσουν σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου κάτοικοι της βόρειας και κεντρικής Αμερικής.

  Η Σελήνη θα περάσει μπροστά από τον Ήλιο και θα τον καλύπτει κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης Ηλίου.

  Ήδη ομάδες επαγγελματιών και ερασιτεχνών αστρονόμων, αστροφωτογράφοι και κυνηγοί εκλείψεων, ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και Μεξικό για να παρατηρήσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο

  Ο Γιώργος Δανός, Πρόεδρος Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, ανέφερε ότι το φαινόμενο της έκλειψης ξεκινάει στις 11:00 π.μ., ώρα Αμερικής,

  Σύμφωνα με τον κ.Δανό, θα αρχίσει από το Μεξικό σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου που έχει μαγνητίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

  «Θα περάσει το φεγγάρι μπροστά από τον ήλιο, θα τον κρύψει παντελώς και κατά συνέπεια, εν μέσω μεσημεριού, θα νυχτώσει, θα βγουν τα άστρα και μάλιστα ο ήλιος θα δείξει γύρω – γύρω ένα στεφάνι.»

  Όσο για το πότε θα έχουν την ευκαιρία οι Κύπριοι να ζήσουν παρόμοια εμπειρία στο νησί, ο κ. Δανός απάντησε «Εμείς στην περιοχή μας, στην περιοχή της Μεσογείου θα είμαστε τυχεροί, θα έχουμε έκλειψη το 2027. Αυτή θα είναι μια μοναδική έκλειψη, διότι θα περάσει από Αίγυπτο και πιο πάνω και θα πολύ πολύ ορατή στις περιοχές μας».

  Αρκετοί Κύπριοι οι οποίοι βρίσκονται στην Αμερική ή Μεξικό θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εντυπωσιακή εμπειρία, πάντοτε όμως με την χρήση μαύρων γυαλιών, για λόγους ασφαλείας.

  Άλλωστε στις ΗΠΑ, αυτό το φαινόμενο θα επαναληφθεί μετά από είκοσι χρόνια.

  Οπως εξήγησε ο κ. Δανός το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει αυξημένη επιστημονική αξία,  διότι είναι από τις μοναδικές ευκαιρίες που λείπει η φωτεινότητα του ηλίου και παρατηρείται μόνο το φαινόμενό του.

  Πηγή: www.tothemaonline.com

  Διαβάστε επίσης:

  Δείτε πως γλίτωσε ένα κοριτσάκι από γερανό που έπεσε πάνω στο σπίτι του

  Δήμος Λευκωσίας: Αυτές τις οικοδομές κήρυξε ως επικίνδυνες

 • Επικοινωνήστε μαζί μας:
  Μύλων 75 104 41 Αθήνα
  0035722010823 | 6981 090029

  τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

  news@infokids.com.cy

  για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

  info@infokids.com.cy

  για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

  Εγγραφή στο Newsletter

 • ESPA