Σάρωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου και των Λυκείων Έμπας και Γεροσκήπου σε διαγωνισμούς

Σπουδαίες διακρίσεις κέρδισαν μαθητές του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου στην Πάφο που έλαβαν μέρος σε παγκύπριους και πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, συνεχίζεται η καλή παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια όπου μαθητές του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου Πάφου διακρίνονται σε διαγωνισμούς.

Ο μαθητής του σχολείου Μάριος Νεοφύτου της Β4 εξασφάλισε το πρώτο βραβείο στον παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό : «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821:Αναδιφώ το παρελθόν, ενατενίζω το μέλλον».

Ο τίτλος της εργασίας του στην κατηγορία ερευνητική εργασία ήταν: Ο τύπος στον αγώνα του 1821 .

Εξάλλου το τρίτο βραβείο με την εργασία «Το «άγνωστο» ’21» εξασφάλισαν οι μαθητές Χρήστος Τσούβαλης Γ8, Γεώργιος Χουβαρτάς Γ8, Νικόλας Βασιλείου Γ8.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο Γιάγκος Γιάγκου.

Επιτυχίες και στα Λύκεια Έμπας και Γεροσκήπου

Μαθητές των δυο περιφερειακών λυκείων της Επαρχίας , τηςΈμπας και της Γεροσκήπου, διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμός για «Τα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας» η Ευτυχία Νεοφύτου του Γ 31 του Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Εμπας εξασφάλισε το 3ο Βραβείο.

Στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής η ίδια μαθήτρια εξασφάλισε το 2ο Βραβείο ενώ στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμός « 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821: Αναδιφώ το παρελθόν, ενατενίζω το μέλλον» στην κατηγορία δοκίμιο η Ευτυχία Νεοφύτου εξασφάλισε το 1ο βραβείο και ο Λευτέρης Νεοφύτου της Α22 το τρίτο βραβείο.

Στην κατηγορία εικαστική δημιουργία του διαγωνισμού «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821: Αναδιφώ το παρελθόν, ενατενίζω το μέλλον» στην κατηγορία εικαστική δημιουργία το Α΄ Βραβείο εξασφάλισε η Ελπίδα Δημητρίου του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου .