Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο – Φοιτητές πηδούσαν από τα παράθυρα να σωθούν

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο - Φοιτητές πηδούσαν από τα παράθυρα να σωθούν

Πυρ άνοιξε ένας άγνωστος σε ένα πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στη Σιβηρία και σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και περισσότεροι από 1ο τραυματίες.

«Άγνωστος εισέβαλε μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου και άνοιξε πυρ σε φοιτητές και καθηγητές. Άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί», δήλωσε η πηγή.

Σοκαριστικές είναι, επίσης, οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ με τους καθηγητές και μαθητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να σωθούν.

Η Υπηρεσία Τύπου του πανεπιστημίου ανάφερε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια του περιστατικού.

Το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι κάποιοι φοιτητές και καθηγητές έχουν κλειδωθεί μέσα στις τάξεις.

«Μοναχικός λύκος» ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov ο οποίος δεν δραστηριοποιείται σε κάποια ομάδα αλλά χαρακτηρίζεται «μοναχικός λύκος» και άφησε σημείωμα πριν την πράξη του.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, τις 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.

«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο μήνυμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Ο ένοπλος όπως τον έχουν καταγράψει σε βίντεο, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε επίσης:

Σπαρακτική εικόνα: 4χρονο παιδί μπαίνει ολομόναχο σε καραντίνα (video)

Για εκείνους τους γονείς που δεν έζησαν την πρώτη μέρα του σχολείου του παιδιού τους

«Είναι έγκλημα να φοράς σορτς;»: Ανάγκασαν φοιτήτρια να καλύψει τα πόδια της με κουρτίνα!