Πώς το μέλι έσωσε 3χρονη που κατάπιε μπαταρία – Η διαφωτιστική εικόνα που πρέπει να δείτε (video)

Πώς το μέλι έσωσε 3χρονη που κατάπιε μπαταρία - Η διαφωτιστική εικόνα που πρέπει να δείτε (video)

Όταν ένα τρίχρονο κοριτσάκι είπε στη μαμά της, έφαγε ένα γυαλιστερό πραγματάκι, εκείνη κατάλαβε, ότι κάτι είχε πάει στραβά.

«Σκέφτηκα, ΟΚ, πρέπει να το αντιμετωπίσω αυτό. Ήταν μια κούκλα, που είχε μικρές μπαταρίες κουμπιά στον μηχανισμό της», ανέφερε η μητέρα.

Έπειτα από μία τρομακτική νύχτα στο νοσοκομείο, η μητέρα μοιράστηκε στο Facebook ένα σωτήριο tip που πιθανότατα προστάτευσε την κόρη της από χειρότρερες επιπτώσεις.

Τι ήταν αυτό; Το μέλι.

«Ήξερα ότι αυτές οι μικρές μπαταρίες δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά, καθώς μπορούν να τις καταπιούν. Δεν ήξερα όλες τις λεπτομέρειες γιατί και πως και για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω, ότι ακόμη υπάρχουν ακόμη σε παιχνίδια, αφού είναι τόσο επικίνδυνες», εξομολογείται η μητέρα.

Καθώς η μητέρα πήγε το κοριτσάκι της στα επείγοντα, η μεγαλύτερη κόρη της, έψαξε στο διαδίκτυο για το τι να κάνουν οι γονείς, αν τα παιδιά τους καταπιούν μία τέτοια μπαταρία. Και ανακάλυψε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

«Το καλύτερο για να περιοριστεί η έκλυση του τοξικού υγρού της μπαταρίας είναι να δώσεις στο παιδί λίγο μέλι. Δεν το είχα ξανακούσει», ανέφερε η μτηέρα.

Γιατί το μέλι είναι σωτήριο

Από το 2010, οι τραυματισμοί από την κατάποση τέτοιας μπαταρίας έχουν διπλασιαστεί σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό Pediatrics. Από τότε έως και το 2019, πάνω από 70.000 παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από κατάποση μπαταρίας κουμπί ή σε άλλες περιπτώσεις έχουν σφηνώσει σε αυτιά ή ρουθούνια.

Εάν το παιδί καταπιεί μία μπαταρία κουμπί, να το πάτε στο νοσοκομείο άμεσα.

Το μέλι βοηθά: Δώστε δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι στο παιδί κάθε δέκα λεπτά. Αν δεν έχετε μέλι, αμέσως στο νοσοκομείο. Δίνοντας μέλι στο παιδί μπορεί να βελτιώσει τις συνέπειες. Είναι χρήσιμο για να αποτρέψει την εξέλιξη του τραυματισμού, καθώς καλύπτει τη μπαταρία, τη βοηθά να γλιστρά και να μην κολλήσει. Ωστόσο, το νοσοκομείο δεν θα πρέπει να αποφευχθεί.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κάνετε και τι όχι όταν είστε κάπου και το παιδί αρνείται να φύγει την ώρα που πρέπει

Λάρνακα: 12χρονος χτυπήθηκε από όχημα – Στο Νοσοκομείο με κάκωση στο κεφάλι

O Paddington αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ – Το γλυκό σκίτσο που έκανε το γύρο του κόσμου (εικόνα)