Παιδικό Μελένιο Φεστιβάλ

Ένα μοναδικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και τις μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη μας, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Το Παιδικό Μελένιο Φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί ως πλατφόρμα γνώσης για τον μαγικό κόσμο των μελισσών και το γλυκό μέλι τους.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις Μοναχικές Μέλισσες, τους καλύτερους επικονιαστές που χρειάζονται την προστασία μας.

378 διαφορετικά είδη μελισσών

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι στην Κύπρο έχουμε 378 διαφορετικά είδη μοναχικών μελισσών, τις πιο ελεύθερες μέλισσες που επιλέγουν να ζήσουν μόνες τους στη φύση. Η ευαισθητοποίηση και η γνώση μεταφέρονται στα παιδιά, μέσα από δημιουργικά βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, τραγούδια, γεύσεις και αρώματα, μουσική και δημιουργία ξενοδοχείων μελισσών, χειροποίητα καλλυντικά με κερί μέλισσας για παιδιά, τέχνες και χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά, άφθονο μέλι από τους μελισσοκόμους της περιοχής, και γαστρονομία με μέλι.

Τα παιδιά μαθαίνουν για τη ζωή των μελισσών και αποκτούν γνώσεις για το πώς οι μέλισσες συνδέονται με την τροφική μας αλυσίδα, τη βιοποικιλότητα και την ύπαρξη όλων των οικοσυστημάτων. Υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, με παιδικά χορευτικά συγκροτήματα, ζωντανή μουσική, μεγάλη ποικιλία από λιχουδιές μελιού για να απολαύσετε το μέλι σε όλο του το μεγαλείο, 22 εκθέτες, μελισσοκόμοι και τεχνίτες με προϊόντα με θέμα τη μέλισσα.

Η Μελίνη σας περιμένει στις 17 Σεπτεμβρίου από τις 11.00-19.00 για μια γιορτή αγάπης και γνώσης, για μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά και τις μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη μας!

  • Παιδικό Μελένιο Φεστιβάλ
  • Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, 11.00
  • Μελίνη, επ. Λάρνακας