Παγκύπριος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής: «Η ΔΕΠ/Υ μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ) Κύπρου, προκηρύσσει Παγκύπριο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η ΔΕΠ/Υ μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Ο διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία ζωγραφικών έργων από μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Η περίοδος συμμετοχής στο διαγωνισμό ξεκινάει από την 1η Σεπτεμβρίου με τελευταία ημερομηνία υποβολής έργου την 18η Οκτωβρίου 2023.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η αύξηση της αποδοχής στη διαφορετικότητα των παιδιών με ΔΕΠ/Υ και η προαγωγή της συμπερίληψης τους στο κοινωνικό σύνολο.

Μέγα χορηγός: Όμιλος Tsokkos Hotels & Resorts
Άλλοι χορηγοί: Innovation/Leo Burnett, Hellenic Bank, Anco Catering Equipment
Υποστηρικτές: Frederick University Nicosia, ACS Courier Cyprus, Diamantidou School of Music, Dance and Drama, A.G. Leventis Gallery, Waterworld Themed Waterpark Ayia Napa, Fasouri Waterpark, Papafilippou Ice Cream, Leroy Merlin, Ikea, infokids.cy

Σύνδεσμος ΔΕΠ/Υ Κύπρου

Ο Σύνδεσμος ΔΕΠ/Υ Κύπρου παρέχει Παγκύπρια υπηρεσίες υποστήριξης σε άτομα (παιδιά και ενήλικες) που έχουν ΔΕΠ/Υ και τις οικογένειές τους. Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργήσει Συμβουλευτικό κέντρο στη Λεμεσό (τηλέφωνο επικοινωνίας 97 896800), όπου παρέχονται υπηρεσίες ενδυνάμωσης και καθοδήγησης. Επίσης, ο Σύνδεσμος, διοργανώνει ενημερωτικές διαλέξεις/σεμινάρια και εκπαιδευτικά/βιωματικά εργαστήρια καθώς και ομάδες στήριξης γονέων και ενηλίκων με ΔΕΠ/Υ.