Οργή για την καμπάνια του Balenciaga – Γιατί κατηγόρησαν τον οίκο για παιδική πορνογραφία

Οργή για την καμπάνια του Balenciaga - Γιατί κατηγόρησαν τον οίκο για παιδική πορνογραφία

Σάλο έχει προκαλέσει η διαφήμιση γου οίκου Balenciaga για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023,η οποία έκανε το ντεμπούτο της αυτό το φθινόπωρο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η νέα της καμπάνια δείχνει δύο νεαρά κορίτσια να ποζάρουν με αρκουδάκια που φαίνεται να φορούν λουριά τύπου BDSM.  Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η καμπάνια, οδήγησε τον ισπανικό οίκο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η νέα μας σειρά για το καλοκαίρι. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδιά σε αυτήν την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες», έγραψε η εταιρεία σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram Story της.

«Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε νομικά μέτρα κατά των μερών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας για την Άνοιξη 23» αναφέρει.

Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή. Υποστηρίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών».

Οργή στο διαδίκτυο

Στο διαδίκτυο υπήρξαν αρκετοί που τόνισαν ότι μια φωτογραφία φαινομενικά έδειχνε αυτό που φαινόταν να είναι απόσπασμα από υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που επιβεβαίωσε μέρος ενός ομοσπονδιακού νόμου για την παιδική πορνογραφία.

Ο πολυτελής οίκος μόδας μπορεί να έχει εξαφανίσει από παντού τις φωτογραφίες της καμπάνιας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κάποια στιγμιότυπα συνεχίζονται. Νωρίτερα την Τρίτη, οι σχολίασες μπήκαν στο Twitter για να «κατακρεουργήσουν» τις φωτογραφίες.

Νόμιζα ότι ο κόσμος τρολάρει, αλλά όχι. Είναι αληθινό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο οίκος Balenciaga έφυγε από το Twitter. Δεν θέλουν να λογοδοτήσουν. Ναι, αυτά είναι παιδιά που κρατούν αρκουδάκια ντυμένα με στολές», εξοργίστηκε ένας χρήστης του Twitter.

Τι σημαίνει BDSM;

Το BDSM περιλαμβάνει τους όρους bondage (σκλαβιά) και discipline (πειθαρχία), δηλαδή B&D, dominance (κυριαρχία) και submission (υποταγή) δηλαδή D&S, και τον σαδισμό και τον μαζοχισμό δηλαδή S&M.

Οι όροι συνδυάζονται με αυτόν τον τρόπο επειδή το BDSM μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις.

Τις περισσότερες φορές για παράδειγμα, τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου εμπίπτουν σε μία ή δύο από αυτές τις κατηγορίες, και όχι όλες.

Διαβάστε επίσης:

Ο «Αφανής Άγγελος» του μικρού Λάμπρου ήταν η έκπληξη για την μικρή Ραφαέλα (εικόνα+vid)

Ένα φανταστικό κυνήγι θησαυρού περιμένει τα παιδιά στο ιστορικό κέντρο της Λάρνακας

ΥΠΑΝ: Περίπου 14 χιλιάδες παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα