Ώρες αγωνίας για 5χρονο παιδί – Έπεσε μέσα σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων!

Ώρες αγωνίας για 5χρονο παιδί - Έπεσε μέσα σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων!

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία για την διάσωση ενός 5χρονου παιδιού, που έχει  παγιδευτεί για περισσότερες από 36 ώρες σε πηγάδι στο Μαρόκο.

Οι διασώστες προσπαθούν να το απεγκλωβίσουν σκάβοντας το έδαφος που βρίσκεται γύρω από το πηγάδι.

Ο Ραγιάν έπεσε κατά λάθος την Τρίτη το βράδυ σε ένα ξερό πηγάδι βάθους 32 μέτρων, το οποίο είναι στενό και δύσκολα προσβάσιμο.

Αυτό βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του σε χωριό σε μικρή απόσταση από την περιοχή Μπαμπ Μπερέντ, στην επαρχία Σεφσαουέν, στο βόρειο Μαρόκο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Σε μια στιγμή απροσεξίας, ο μικρός έπεσε μέσα στο πηγάδι που επισκεύαζα. Δεν μπόρεσα να κλείσω μάτι όλη νύχτα», δήλωσε ο πατέρας του Ραγιάν στον ιστότοπο Le360.

Τα συνεργεία διάσωσης πέτυχαν τον εφοδιασμό του 5χρονου «με νερό και οξυγόνο μέσω σωλήνων», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Πέντε εκσκαφείς που εστάλησαν στο σημείο σκάβουν το έδαφος που βρίσκεται γύρω από το πηγάδι. «Οι εργασίες εκσκαφής έχουν φτάσει σε βάθος άνω των 19 μέτρων», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τις οποίες επικαλείται το MAP.

«Η καρδιά μας μαζί με αυτόν τον άγγελο»

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων, που καταβάλλουν προσπάθειες για περισσότερο από ένα 24ωρο για να απεγκλωβίσουν το αγόρι, δεν μπορούσαν να κατέβουν απευθείας μέσα στο πηγάδι, καθώς η «διάμετρός του δεν ξεπερνά τα 45 εκατοστά», δήλωσε ο Αμπντελχάμπι Τεμράνι υπεύθυνος της επιχείρησης διάσωσης του 5χρονου στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Al Oula.

Το ατύχημα του μικρού Ραγιάν έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση και πολλά είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στο Twitter υπάρχει και σχετικό hashtag.

«Η καρδιά όλων των Μαροκινών βρίσκεται μαζί με αυτόν τον άγγελο», αναφέρεται σε μήνυμα χρήστη του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

Με Covid-19 η Άντρεα Νικολάου και η κορούλα της: Περιγράφει σε stories πόσο ταλαιπωρήθηκαν

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Πολεμίου αγαπούν το περιβάλλον – Δείτε τι έκαναν!

H LEGO δωρίζει σε παιδιατρικές κλινικές μαγνητικούς τομογράφους από τουβλάκια για να διευκολύνει τους μικρούς ασθενείς