Όλες οι γυναίκες του Προέδρου: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ένας ευτυχισμένος σύζυγος και μπαμπάς – Οι 4 κούκλες κόρες του (pics)

Όλες οι γυναίκες του Προέδρου: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ένας ευτυχισμένος σύζυγος και μπαμπάς - Οι 4 κούκλες κόρες του (pics)

Ο λαός μίλησε και εξέλεξε ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος διαδέχεται τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο 49χρονος πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι ο τρίτος νεότερος σε ηλικία που ορκίζεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τον Σπύρο Κυπριανού και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Ο ίδιος, εκτός από πετυχημένος πολιτικός, είναι και ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ο οποίος με τη σύζυγό του, Φιλίππα Κρασερά έχουν δημιουργήσει μία πολύ δεμένη και αγαπημένη οικογένεια.

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σύζυγός του, γνωρίστηκαν το 1999, όταν ως νέοι ακόλουθοι προσλήφθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Παντρεύτηκαν δύο χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2001 και στην πορεία το σπίτι τους στη Λευκωσία, γέμισε πολλές χαρούμενες κοριτσίστικες φωνές!

Απέκτησαν τέσσερις κόρες, την 19χρονη Ιωάννα που σπουδάζει διεθνείς σχέσεις στη Γαλλία και πρότεινε τον πατέρα της για την προεδρία της Κύπρου, την Αικατερίνη και τη Δέσποινα που είναι μαθήτριες Λυκείου και την μικρότερη, την 8χρονη Φοίβη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει τεράστια αδυναμία στα τέσσερα κορίτσια του, τα οποία όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας ήταν συνέχεια στο πλευρό του.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πάντα τυπικός, ακόμα και όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών και βρισκόταν εκτός Κύπρου, φρόντιζε να στέλνει τις ευχές του μέσω Instagram στις λατρεμένες του κόρες, όταν αυτές είχαν τα γενέθλια και την ονομαστική τους γιορτή.

Με την μικρή του κόρη Φοίβη

Με τη μεγάλη του κόρη, την 19χρονη Ιωάννα

Η 13χρονη κόρη του Δέσποινα

Η 16χρονη κόρη του Αικατερίνη

«Ήταν απόλυτα συνειδητή επιλογή να κάνουμε 4 παιδιά. Κι εγώ ήθελα μεγάλη οικογένεια και η Φιλίππα το ίδιο, διότι και η ίδια προέρχεται από πολυμελή οικογένεια. Είναι τρεις αδελφές.

Εμείς μεγαλώσαμε χωρίς να τα έχουμε όλα, αλλά οι γονείς μας, μάς έκαναν να νιώθουμε ότι δεν μας λείπει τίποτα, ότι ήμασταν οι πιο ολοκληρωμένοι και πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου. Ήταν, βέβαια, και μια περίοδος που ό,τι είχαμε εμείς, περίπου αυτό είχαν και οι γείτονες. Με τις ίδιες μάρκες -αμαρκέ δηλαδή- παπούτσια πηγαίναμε όλοι στο σχολείο, με τις ίδιες μάρκες παπούτσια παίζαμε ποδόσφαιρο, με του ίδιου τύπου ποδήλατα κυκλοφορούσαμε… Δεν νιώθαμε μειονεκτικά, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι κάτι μας έλειπε.

Αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να το περάσω στις κόρες μου, να αισθάνονται δηλαδή ευγνωμοσύνη με αυτά που έχουν και να εκτιμούν πιο πολύ από τα υλικά αγαθά την αγάπη και το ότι έχουν μια δεμένη και μεγάλη οικογένεια» είπε σε συνέντευξή του στο Down Town ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Φιλιππα κρασερα: to who is who τησ συζυγου του προεδρου

Η Φιλίππα Καρσερά γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1977 στη Λεμεσό και είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στην Αθήνα, Πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακού (Master of Arts) στις Πολεμικές Σπουδές από το Kings College στο Λονδίνο.

Είναι διπλωμάτης καριέρας από το 1999. Σε αυτό το διάστημα υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, στην Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της πρώτης κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η Φιλίππα Καρσερά και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, γνωρίστηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών, το 1999 όταν πήγαν και οι δυο για να δουλέψουν στην Λευκωσία, αμέσως μετά την πρόσληψή τους.

«Τον γνώρισα την πρώτη ημέρα δουλειάς. Τον θυμάμαι από τότε πόση όρεξη είχε να κάνει πράγματα. Σπούδαζε ταυτόχρονα, μελετούσε και έγραφε το διδακτορικό του, είχαμε κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Δέσαμε εύκολα. (Με κέρδισαν) η προσωπικότητα, το χαμόγελό του. Απέπνεε σοβαρότητα, είχε όμως και ένα ιδιαίτερο χιούμορ. Χαμηλών τόνων άνθρωπος, πολύ εργατικός και κοινωνικός, είχε πάντα μία καλή κουβέντα για όλους», είχε αναφέρει.

Η Φιλίππα Καρσερά ως σύγχρονη γυναίκα καριέρας, προσέχει ιδιαίτερα το ντύσιμο και την εικόνα της.

Λάτρης του κομψού και μίνιμαλ στυλ, επιλέγει συχνά κρουαζέ φορέματα και μπλούζες, ντελικάτα πουκάμισα, A-line φορέματα και τα tailored παντελόνια.

Για το όραμά της ως Πρώτη Κυρία, σε συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Δεν σκέφτηκα την επόμενη ημέρα. Σε περίπτωση όμως που εκλεγεί ο Νίκος, ως Πρόεδρος και εγώ ως Πρώτη Κυρία θα ήθελα να γίνει, αυτό που πιστεύω και τώρα για τον εν λόγω θεσμό. Θα ήθελα να παραμείνει η Πρώτη Κυρία μέσα στον κόσμο, να είναι η “κοινή λογική” και να έχει επαφή με την κοινωνία, να είναι στήριγμα για την οικογένειά της έτσι ώστε ο Πρόεδρος να είναι συγκεντρωμένος στο στόχο του. Μια Πρώτη Κυρία θα μπορούσε να βοηθήσει να επανέλθει η κοινή λογική και να επιλύσει θέματα με γυναίκες ενώ θα μπορούσε να συμβάλλει να γίνει η Κύπρος πιο όμορφη και να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση και αντιμετώπιση σε άτομα με ειδικές ανάγκες».

Διαβάστε επίσης:

Γλυκύτατο βίντεο: Φοβερές γιαγιάδες ηρεμούν μωράκι κατά τη διάρκεια πτήσης

Γλυκύτατο βίντεο: Φοβερές γιαγιάδες ηρεμούν μωράκι κατά τη διάρκεια πτήσης

Συγκινούν οι ζωές στα συντρίμμια: Αδελφάκια ανασύρθηκαν ζωντανά μετά από 8 μέρες (βίντεο)