Οι τραυματισμοί των παιδιών στο κεφάλι συνδέονται με μαθησιακές δυσκολίες

Οι τραυματισμοί των παιδιών στο κεφάλι συνδέονται με μαθησιακές δυσκολίες

Οι τραυματισμοί στο κεφάλι των παιδιών μπορεί να οδηγήσουν σε μαθησιακές δυσκολίες διαπίστωσε νέα μελέτη, η οποία καλεί τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με το Medical Xpress, η νέα αυτή μελέτη διαπίστωσε, ότι οι τραυματισμοί στο κεφάλι των παιδιών συνδέονται με μειωμένο μέγεθος εγκεφάλου και μαθησιακές δυσκολίες. Η συγκεκριμένη μελέτη έλαβε χώρα στο Imperial College του Λονδίνου και μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Τι ΕΔΕΙΞΕ η μελέτη

Ένα χτύπημα στο κεφάλι (TMI) μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρό για οποιονδήποτε, αλλά για τον αναπτυσσόμενο παιδικό εγκέφαλο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Οι ερευνητές μελετούν εδώ και πολύ καιρό τις επιπτώσεις σε ενήλικες, ωστόσο, είναι πιο δύσκολο σε παιδιά επειδή ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται ακόμη.

Για την ολοκλήρωση αυτής της μελέτης, οι ερευνητές μπόρεσαν να εξετάσουν λεπτομερείς μετρήσεις εγκεφάλων παιδιών που αναπτυσσόταν φυσιολογικά και τις συνέκριναν με εγκεφάλους παιδιών που είχαν υποστεί μέτρια/σοβαρή εγκεφαλική βλάβη από χτύπημα. Αυτό που βρήκαν είναι, ότι οι όγκοι του εγκεφάλου των παιδιών ήταν μικρότεροι από τον αναμενόμενο εάν είχαν υποστεί χτύπημα.

Πώς συνδέεται με μαθησιακές δυσκολίες

Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το εύρημα αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με μαθησιακά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι σημαντική για τους γιατρούς καθώς θα γνωρίζουν που αλλού θα πρέπει να εστιάσουν αν ένα παιδί έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Η Δρ Celia Demarchi, μια από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε ότι τα παιδιά υποβάλλονται σε μια σειρά εξετάσεων μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, ωστόσο, αυτή η μελέτη μπορεί να «πει» στους γιατρούς τι να αναζητήσουν. Ενδέχεται να τους οδηγήσει να εστιάσουν σε περιοχές που μπορεί να υποστούν ζημιά.

Δυστυχώς, αυτό που δεν μπόρεσε να προσδιορίσει η μελέτη ήταν ποια παιδιά είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν περισσότερο και ποια λιγότερο μετά από τραυματισμό στο κεφάλι.

Διαβάστε ακόμα:

“Πώς φωτογραφίζω εγώ τον άνδρα μου και πώς εκείνος εμένα”: Το δίκαιο παράπονο κάθε μαμάς

Η καλοσύνη του κόσμου: Τι έγινε σε αεροδρόμιο όταν 5χρονη έχασε το μπαλόνι Πέπα (video)

Σαρδέλες γεμιστές με βλίτα: Το καλύτερο καλοκαιρινό γεύμα για όλη την οικογένεια