- Infokids.cy - https://www.infokids.cy -

“Οι μασχάλες μου πρήστηκαν από το γάλα”: Νέα μαμά μοιράζεται την εμπειρία της μετά τον τοκετό και ενημερώνει

"Οι μασχάλες μου πρήστηκαν από το γάλα": Νέα μαμά μοιράζεται την εμπειρία της μετά τον τοκετό και ενημερώνει

Η Linda Jones, μια 39χρονη μητέρα έξι παιδιών, η οποία πριν από μερικές ημέρες έφερε στον κόσμο τρίδυμα στις 34 εβδομάδες κύησης, ρίχνει φως σε μία ελάχιστα γνωστή παρενέργεια του θηλασμού. Τις πρησμένες από το γάλα μασχάλες.

Από την πρώτη στιγμή που τα μωρά της ήρθαν στον κόσμο, η Linda άρχισε να αντλεί γάλα με το θήλαστρο [2], αποφασισμένη να τα θρέψει αποκλειστικά με την πολύτιμη αυτή τροφή. “Τις πρώτες φορές που πήγα να αντλήσω γάλα, είχα πρωτόγαλα. Στη συνέχεια δεν έβγαινε τίποτα. Η σύμβουλος γαλουχίας μου είπε απλά να συνεχίσω να προσπαθώ με το θήλαστρο και θα έρθει. Και αυτό έκανα. Κάθε 2-3 ώρες. Όμως αντλούσα απλά αέρα! Δεν έβγαινε τίποτα!”

Μασχάλες σκληρές σαν πέτρα!

Η Linda λέει, ότι δύο ημέρες μετά, άρχισε να νιώθει τα στήθη της να γεμίζουν. Το επόμενο πρωί, όμως, ξύπνησε καταλαβαίνοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά… “Πονούσα τόσο πολύ. Οι μασχάλες μου ήταν πρησμένες, τα στήθη μου ήταν τεράστια. Και ήταν όλα σκληρά σαν πέτρα”, εξηγεί η ίδια.

Σύντομα κατάλαβε, ότι οι μασχάλες της ήταν γεμάτες γάλα. Επρόκειτο για μία ελάχιστα γνωστή, αν και όχι τόσο σπάνια, παρενέργεια του θηλασμού. Συμβαίνει όταν αυξημένη ροή αίματος παρέχεται στο στήθος κάνοντάς το να πρηστεί, να πονά και να είναι ευαίσθητο.

Η ίδια μοιράστηκε την εμπειρία της στο TikTok και από τότε το βίντεο έχει γίνει viral με εκατοντάδες χιλιάδες views και 6.000 σχόλια:
@keepin.up.with.3joneses [3] #engorged [4] #update [5] #pumping [6] #exclusivepumping [7] #postpartum [8] #milk [9] #lactation [10] #breastfeeding [11] #tripletmom [12] #preemie [13] #newborn [14] #momlife [15] #birthcontrol [16] #armpit [17] ♬ Sunny Day – Ted Fresco [18]

Η πιστοποιημένη μαία Dominique Weiss εξηγεί, ότι οι αδένες του μαστικού ιστού εκτείνονται στις μασχάλες, οπότε έτσι εξηγείται η κατάσταση της Linda. “Γι’αυτό και όταν κάνουμε εξετάσεις για τους μαστούς, πάντα ελέγχουμε και τις μασχάλες. Δεν είναι, λοιπόν, ότι το γάλα παγιδεύτηκε εκεί. Αυτό που συνέβη είναι, ότι η συγκεκριμένη μανούλα έχει λοβούς στις μασχάλες της. Οι λοβοί είναι γαλακτοπαραγωγικές μονάδες στο σώμα της γυναίκας. Τυπικά έχουμε περίπου 15-20 λοβούς για κάθε μαστό. Στην περίπτωση αυτής της μαμάς, προφανώς έχει λοβούς και στην περιοχή της μασχάλης. Η θέση των λοβών, δηλαδή, στο σώμα της, διαφέρει από της μέσης γυναίκας. Είναι γενετικό ζήτημα και εντελώς τυχαίο.

Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση;

Η ειδικός συμβουλεύει: “Κρύες κομπρέσες στους μαστούς και τις μασχάλες και καθόλου άγγιγμα εκεί. Χρειάζεται χρόνος για να μειωθεί το πρήξιμο. Επίσης, καλό είναι το μωρό να τοποθετείται συχνά στους μαστούς για να ρέει το γάλα και να μειωθεί το πρήξιμο. Ωστόσο, αν η μανούλα έχει πυρετό ή έντονη κοκκινίλα, δηλαδή εμφανή μόλυνση, θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια”.

Η Weiss καταλήγει, ότι στις επόμενες 6 εβδομάδες το σώμα θα καταλάβει ποιοι λοβοί αδειάζουν. Θα υπερισχύσει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης. Όσο, λοιπόν, το μωρό θα “τραβά”, τόσο το σώμα θα επανέρχεται στα φυσιολογικά του.

Πηγή: 7news.com.au [19]

Διαβάστε ακόμα:

Συγκινεί ο φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ και την κορούλα του που χάθηκαν στη συντριβή ελικοπτέρου (εικόνες) [20]

Η κορούλα του Γιώργου Λιανού στον Αγ. Δομίνικο μας έκλεψε την καρδιά! (φωτο) [21]

Ακύρωσαν αεροδιακομιδή 3χρονου παιδιού στη Γερμανία – Γιατί δεν το δέχθηκαν ούτε στο Ισραήλ [22]