Ο μικρός Ζαχαρίας πάσχει από Σάρκωμα του Ewing και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Συγκίνηση και πόνο προκαλεί η ιστορία του μικρού Ζαχαρία από την Λεμεσό, ο οποίος στα 4 μόλις χρόνια ζωής του διαγνώστηκε με «Σάρκωμα του Ewing (Γιούινγκ)», μια βαριάς μορφής καρκίνου.

Η Ιστορία του 4χρονου Ζαχαρία

Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2017 παρέλυσε το δεξί του χέρι του μικρού και η διάγνωση που έγινε στο νοσοκομείο έλεγε ότι το μωρό υποφέρει από ένα σπάνιο είδος καρκίνου τετάρτου βαθμού που είναι μεταστατικός, το «Σάρκωμα του Ewing». Η πρώτη εμφάνιση του καρκίνου έγινε: στο κεφάλι και τον αυχένα. Η ασθένεια, όμως, εξελίσσεται και «χτυπάει» ακόμα και στους πνεύμονες.

Από πέρυσι τον Δεκέμβριο ο μικρός Ζαχαρίας έχει υποβληθεί σε έξι χημειοθεραπείες, ενώ βρέθηκε στη Γερμανία για 3,5 μήνες, διάστημα στο οποίο υπεβλήθη σε ακτινοβολίες, ενώ έγινε και αφαίρεση τεσσάρων καρκινικών όγκων – στο διάστημα αυτό οι χημειοθεραπείες δεν σταμάτησαν ποτέ. Στις 13 Αυγούστου του 2018 ο Ζαχαρίας εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο, όπου μετά από εξετάσεις εντοπίστηκαν καινούριες εστίες στους πνεύμονες.

Σήμερα, ο Ζαχαρίας έπρεπε ήδη να βρισκόταν στην Γερμανία για τη θεραπεία του, αλλά οι οικονομικές δυσκολίες της οικογένειας και το γεγονός ότι η μητέρα του μεγαλώνει μόνη το γιο της δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Γι’ αυτό η δικηγορική εταιρεία Αρτεμίου, Πιερή & Συνεργάτες ΔΕΠΕ έχει αναλάβει τις διαδικασίες διεξαγωγής νόμιμου εράνου και συλλογής χρημάτων με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών που απαιτούνται για τη μετάβαση, θεραπεία, και διαμονή του ανήλικου Ζαχαρία και της μητέρας του στο ογκολογικό τμήμα της παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Έσσεν στη Γερμανία στο οποίο παραπέμπεται με ενέργειες του Υπουργείου Υγείας. Η κάθε εισφορά πρέπει να αναφέρει απαραίτητα την ένδειξη «Εισφορά για Ζαχαρία Αντωνίου» και προαιρετικά το όνομα καταθέτη και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας του.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η δικηγορική εταιρεία θα παραδώσει όλα τα χρήματα στη μητέρα του ανήλικου Ζαχαρία Αντωνίου μαζί με αναφορά από ελεγκτικό οίκο ο οποίος θα τηρεί και τα πρωτότυπα όλων  των εγγράφων για επιπλέον έλεγχο. Για το σκοπό αυτό διαχειρίζεται τον τραπεζικό λογαριασμό με τα πιο κάτω στοιχεία:

ΠΕΛΑΤΗΣ: ΑΡΤΕΜΙΟΥ, ΠΙΕΡΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε.

ΙΒΑΝ: CY97 0070 6210 0000 0000 4055 4658

ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)

BIC: CCBKCY2N

Η επιθυμία της μάνας

Η μητέρα του Ζαχαρία σε δηλώσεις σε κυπριακά μέσα είπε πώς εκείνο που θέλει είναι το παιδί της να γίνει καλά και να χαμογελάσει ξανά. Συγκεκριμένα στο 24h.com.cy και τη Νικολέτα Χρήστου, δήλωσε: «Δεν με νοιάζει τίποτα, παρά μόνο να δω τον Ζαχαρία μου να χαμογελάει ξανά. Να μην υποφέρει άλλο. Να ζήσει. Να ονειρευτεί και να τον δω να μεγαλώνει… Είναι παιδάκι που έπρεπε να βρίσκεται στην αυλή του νηπιαγωγείου του και όχι κάτω από χειρουργικά  τραπέζια και χημειοθεραπείες. Βοηθήστε με να κερδίσουμε την μάχη με τον θάνατο». 

πηγή φωτογραφιών: 24h.com.cy