«Ο γιος μου κορόιδευε τα πιο φτωχά παιδιά. Του έδωσα μάθημα κρύβοντας τα ακριβά ρούχα και το αμάξι»

Το bullying σε κάθε του μορφή είναι ένα μείζον ζήτημα στην εποχή μας, παρά τις δεκάδες καμπάνιες που προσπαθούν να ενημερώσουν και να εξαλείψουν τον εκφοβισμό ανάμεσα στα παιδιά. Κι ενώ όλοι είναι υπεύθυνοι για να υιοθετήσουν ένα περιβάλλον χωρίς εκφοβισμούς, όπου τα παιδιά θα είναι ασφαλή στο σχολείο, είναι οι γονείς αυτοί που πολλές φορές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Κάτι που έκανε και μία μητέρα με τον γιο της, ο οποίος κορόιδευε παιδιά από οικογένειες που δεν είναι τόσο ευκατάστατες όσο η δική του.

Η μητέρα μοιράστηκε την ιστορία της στο διαδίκτυο, ρωτώντας τους χρήστες αν χειρίστηκε σωστά την περίπτωση του παιδιού της σε μία προσπάθεια να του διδάξει γιατί δεν πρέπει να κάνει bullying στους άλλους.

Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε μία ημέρα τη μητέρα για την συμπεριφορά του γιου της.

Έτσι λοιπόν, έγραψε: «Είμαι μία μητέρα ενός έφηβου αγοριού. Ο πατέρας του πέρα από την διατροφή που μας πληρώνει, δεν είναι και πολύ κοντά στο παιδί. Είναι αρκετά ευκατάστατος και έτσι τα χρήματα που δίνει είναι πολλά. Η διεύθυνση με ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ο γιος μου κάνει bullying σε συμμαθητές του που είναι λιγότερο πλούσια από εκείνον, επειδή δεν έχουν ακριβά, επώνυμα ρούχα ή έχουν απλά συμβατικά αυτοκίνητα και όχι Πόρσε ή Τζάγκουαρ», λέει η μητέρα.

Έτσι, αποφάσισε να του δώσει ένα μάθημα και του έκρυψε όλα τα ακριβά, φιρμάτα ρούχα, ενώ τον πάει στο σχολείο με ένα παλιό αυτοκίνητο του ’92 που είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης, αντί για τον δικό του αθλητικό εξοπλισμό, πλέον χρησιμοποιεί αυτόν του σχολείου για τα αθλήματα, όπως τα άλλα παιδιά.

«Είχα μία κουβέντα μαζί του για το λάθος που κάνει στη συμπεριφορά του, ότι τα χρήματα δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει αυτή τη στιγμή να υπερηφανεύεται. Δεν έχει δουλειά, ούτε οικονομίες, ούτε επενδύσεις από δικό του κόπο. Απλά έτυχε να γεννηθεί σε μία οικογένεια που βρίσκεται καλά οικονομικά. Αυτό και μόνο. Η διεύθυνση του σχολείου κι εγώ συντάξαμε ένα απολογητικό κείμενο, ζητώντας συγγνώμη στις οικογένειες των παιδιών που έθιξε ο γιος μου. Παράλληλα, αποφάσισα, ότι φέτος δεν θα αγοράσουμε επώνυμα ρούχα ή παπούτσια, ενώ θα τον πηγαίνω στο σχολείο και τις δραστηριότητες με ένα απλό αυτοκίνητο, που το οδηγούσα εγώ το 1992, αντί για την Πόρσε. Μπορεί να είναι ένα χτυπημένο αυτοκίνητο που το επισκεύασα και το έβαψα, αλλά είναι για μένα το πρώτο μου αμάξι κι έτσι το κράτησα», συνεχίζει η μαμά.

Η μητέρα ζήτησε τη γνώμη των χρηστών του διαδικτύου για τους χειρισμούς της. Όπως ήταν φυσικό, η πλειονότητα τής είπε ότι επέβαλε την πιο σωστή τιμωρία στον γιο της, ότι του δίδαξε ένα πολύ αξιόλογο μάθημα για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς δεν είναι σωστό να κοροϊδεύεις κάποιον για το εισόδημα της οικογένειάς του.

«Ο γιος σου χρησιμοποίησε τον πλουσιοπάροχο τρόπο ζωής που βίωσε κοντά σας για να επικρίνει άλλα παιδιά από λιγότερο ευκατάστατες οικογένειες. Πιστεύω, ότι με την απόφασή σου να μην του αγοράζεις ακριβά ρούχα και να τον αναγκάζεις να δανείζεται τον εξοπλισμό του σχολείου για τα αθλήματα είναι μία εξαιρετική κίνηση που του δείχνει πώς είναι να βρίσκεται στην ίδια θέση με τα παιδιά που κοροϊδεύει. Μακάρι να αποκτήσει ενσυναίσθηση από αυτήν την κατάσταση», έγραψε ένας από τους χρήστες.

Εσείς συμφωνείτε;

Με πληροφορίες από Bored Panda