Ο 11χρονος Κυριάκος Σπάου δίνει ξανά τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του – θα τον βοηθήσουμε να κερδίσει;

Ο 11χρονος Κυριάκος Σπάου δίνει ξανά τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - θα τον βοηθήσουμε να κερδίσει;

«Ο Κυριάκος Σπάου από το Λιοπέτρι διαγνώστηκε με ένα πολύ επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο τον Δεκέμβρη του 2020, σε ηλικία μόλις εννιά χρονών. Μετά από ένα μεγάλο Γολγοθά που κλήθηκε να ανέβει σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να βγει νικητής, χτυπώντας την καμπάνα του Παιδοογκολογικού, για να σημάνει το τέλος της δοκιμασίας του.

Ο μικρός μας Κυριάκος με την μεγάλη καρδιά, θα άφηνε πίσω του τα όσα μαρτυρικά έζησε σε νοσοκομεία της Κύπρου και της Γερμανίας και θα ξανακέρδιζε πίσω την παιδική του ηλικία με την επιστροφή του στο σχολείο, στους φίλους του και σε όλα όσα για ένα ολόκληρο χρόνο του στέρησε ο καρκίνος.

Μα δεν ξέχασε ποτέ ότι ακόμα υπάρχουν άλλοι συνάνθρωποί του που εξακολουθούν να δίνουν σκληρές μάχες και η όμορφη του ψυχούλα ήθελε να τους αγκαλιάζει όλους για να απαλύνει τον πόνο τους. Το ίδιο έκανε και με την δική μου μανούλα, που χωρίς να μας γνωρίζει από πριν, όταν έμαθε για τον δικό μας Γολγοθά, θέλησε να σηκώσει όσο βάρος μπορούσε με τα μικρά του χεράκια για να απαλύνει λίγο το δικό μας.

Έστειλε όλα τα φυλαχτά του στη μανούλα μου, τα οποία δεν αποχωριζόταν ποτέ, μέχρι και την τελευταία της πνοή. Της έστελνε ευχές, της έλεγε ότι την αγαπά και ότι προσεύχεται γι’ αυτήν. Μέσα στο σκοτάδι του πόνου και του μαρτυρίου, ο μικρός μας άγγελος, ο Κυριάκος , μας έστελνε φως και δύναμη, πολλή δύναμη, για να γίνει λίγο ελαφρύτερος ο ασήκωτος σταυρός μας.

Μα έλα που η μάταιη τούτη ζωή δεν χαμπαριάζει από τίποτα, χτυπά αλύπητα χωρίς να υπολογίζει τον πόνο που θα προκαλέσει. Μόλις ένα χρόνο μετά που ο μικρός μας Κυριάκος ξαναπήρε τη ζωή του πίσω, ο καρκίνος του χτύπησε ξανά τη πόρτα.»

Η παραπάνω ανάρτηση είναι μία μόνο από τις δεκάδες που κυκλοφορούν στα social media για το σπουδαίο αυτό παιδί, το οποίο παρά τον εφιάλτη στον οποίον τον έβαλε η ζωή, αποδεικνύει καθημερινά το μεγαλείο της ψυχής του.

Στο πλευρό του όλη η Κύπρος

Η επιστροφή του καρκίνου για τον Κυριάκο σημαίνει, ότι θα πρέπει, μαζί με τους γονείς του, να μεταβούν εκ νέου στη Γερμανία για να ξεκινήσει ξανά εξειδικευμένες θεραπείες, αφήνοντας πίσω την αδερφούλα του, τους φίλους του, τα ξαδερφάκια του και όλη την υπόλοιπη οικογένειά του.

Σε αυτό τον αγώνα ο Κυριάκος δεν πρέπει να είναι μόνος του, αλλά όλοι μας να τον αγκαλιάσουμε σαν δικό μας παιδί, να προσευχηθούμε γι’ αυτόν και ο καθένας ας συνεισφέρει ό,τι μπορεί για να διευκολυνθεί η μετάβαση της οικογένειας στη Γερμανία.

«Ο Κυριάκος μας θα νικήσει και πάλι!» γράφει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Πώς θα βοηθήσουμε:

1) Γίνονται εισφορές στο One Way Coffee Shop στη Σωτήρα.
2) Οι Ακαδημίες του Αχυρώνα Λιοπετρίου πωλούν σούβλα και κλέφτικο 5 ευρώ τη μερίδα. Για παραγγελίες στα τηλέφωνα 99416148 και 99528362
3) Και τέλος γίνονται παραγγελίες για μπρελόκ, εικόνες, φλιτζάνια και καπελάκια, όλα στη τιμή των 5 ευρώ. Για παραγγελίες, στέλνετε προσωπικό μήνυμα στο inbox του Handmade Creations by niki.

Διαβάστε ακόμα:

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» ξεκινά από την Κύπρο και περιμένει όλα τα παιδιά!

Οι τραυματισμοί των παιδιών στο κεφάλι συνδέονται με μαθησιακές δυσκολίες

“Πώς φωτογραφίζω εγώ τον άνδρα μου και πώς εκείνος εμένα”: Το δίκαιο παράπονο κάθε μαμάς