Να μιλήσουμε λίγο για τα μωρά της πανδημίας;

Να μιλήσουμε λίγο για τα μωρά της πανδημίας;

Η συγγραφέας Jordan Morgan, μανούλα δύο μικρών παιδιών, προχώρησε πρόσφατα σε μία υπέροχη ανάρτηση σχετικά με τα μωρά της πανδημίας που θα εξελιχθούν σε εντελώς διαφορετικά παιδιά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Και είμαστε σίγουροι, ότι πολλοί γονείς θα συμφωνήσετε μαζί της…

«Να μιλήσουμε λίγο γι’αυτά τα έρμα τα μωρά της πανδημίας;

Που πριν καλά καλά κλείσουν τα δύο τους χρόνια έχουν βιώσει καταστάσεις, τις οποίες αδυνατούν να αντιληφθούν.

Τα μωρά της πανδημίας. Που δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε δημόσιους χώρος, γιατί είναι ελάχιστες οι φορές που έχουν βρεθεί σε αυτούς. Ζητούν μάσκα και τη φορούν λες και είναι ό,τι πιο φυσικό για ένα νήπιο. Και ζορίζονται όταν συναναστρέφονται νέα πρόσωπα, γιατί δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί ιδιαίτερα από τότε που γεννήθηκαν. Κάνουν πολλή φασαρία, γιατί, περνώντας τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι, δεν τους έχει ζητηθεί ποτέ να κάνουν ησυχία.

Οι διαφορές ανάμεσα στο παιδί που απέκτησα προ-πανδημίας και το παιδί που απέκτησα στην αρχή της πανδημίας είναι σοκαριστικές. Και όσο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο θλίβομαι.

Τα μωρά της πανδημίας εξελίσσονται σε νήπια της πανδημίας, άρα σε εντελώς διαφορετικά παιδιά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ανησυχώ για την ανάπτυξή τους, το ανοσοποιητικό τους σύστημα, την κοινωνική τους συμπεριφορά. Αναρωτιέμαι διαρκώς αν κάνω τις σωστές επιλογές, για ένα παιδί που δεν έχει και πολλές εναλλακτικές μπροστά του για να διαλέξεις.

Αυτά τα παιδιά, όμως… Θα γνωρίσουν τον κόσμο με έναν εντελώς νέο τρόπο. Θα μάθουν να είναι πιο ανθεκτικά. Θα είναι δυνατά. Θα αντιμετωπίζουν το άγνωστο με εντελώς διαφορετική τόλμη.

Τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους ήταν εντελώς διαφορετικά από κάθε προηγούμενης γενιάς παιδιών.

Ωστόσο, θέλω να πιστεύω μέσα μου πως θα τα καταφέρουν μια χαρά.»

Διαβάστε ακόμα:

Απ’ τη στεριά, το νερό και τον αέρα: Ένα cd που θα λατρέψει κάθε παιδί

Τραγωδία: Βρέφος ξεψυχά στην αγκαλιά της μαμάς του στη μέση της θάλασσας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2022: 15χρονη πατινέζ μάγεψε το παγοδρόμιο – Δείτε την ιστορική της εμφάνιση (video)