Μπορεί να μας βοηθήσει η βιταμίνη D κατά της covid-19;

Μπορεί τα βασικά μέτρα προστασίας μας από τον νέο κορωνοϊό να είναι τώρα και για πάντα, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή εξέλιξη για ένα καλό φάρμακο ή εμβόλιο, το καλό, σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας, όμως υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που μπορούμε να τηρούμε μόνοι μας ώστε να είμαστε καλύτερα προφυλαγμένοι. Ανάμεσά τους, η σωστή, μεσογειακή διατροφή, ο επαρκής ύπνος και η άσκηση.

Τι γίνεται όμως  με τη βιταμίνη D για την οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία;

Όπως είπε η κ. Μαρία Γαβριατοπούλου, παθολόγος-ογκολόγος, στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, “ο ρόλος της βιταμίνης D στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων είναι μεγάλης σημασίας.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια προορμόνη, που παράγεται στο δέρμα με την επίδραση του ήλιου.

Βέβαια, σήμερα, ο κόσμος, ακούγοντας τις συστάσεις των δερματολόγων, αποφεύγει την έκθεσή του στον ήλιο, προφυλλάσσεται, καθώς άλλοι κίνδυνοι καραδοκούν, ενώ μέσα στην καθημερινότητά του τρέχοντας να προλάβει τις υποχρεώσεις του δύσκολα θα καθίσει για να λάβει το ευεργετικό ηλιακό φως”.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη, όμως, ενισχύει το κυτταρικό σύστημα και προστατέυει από πολλές λοιμώξεις, από τη γρίπη, τη φυματίωση κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς η βιταμίνη D βοηθά τον οργανισμό απέναντι στην Covid-19 στο Infowoman.gr