«Μην κόψετε τα δέντρα και χαλάσετε το πάρκο»: Η επιστολή του μικρού Ορέστη που μας συγκίνησε

«Μην κόψετε τα δέντρα και χαλάσετε το πάρκο»: Η επιστολή του μικρού Ορέστη που μας συγκίνησε

Μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξαν μικροί μαθητές του Τσίρειου Δημοτικού στον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, ο οποίος τους επισκέφθηκε και απάντησε στα ερωτήματα τους σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής κυκλικού κόμβου στα φώτα του Cafe Paris.

Η επιστολή του μικρού Ορέστη Παπαγεωργίου προς τον Δήμαρχο, μέσω της οποίας του ζητούσε να μην κοπούν δέντρα και να μην επηρεαστεί ο παιχνιδότοπος του Λανιτείου από το όλο έργο, δεν έμεινε αναπάντητη.

«Ο Ορέστης εξέφρασε ανησυχίες που είμαι σίγουρος ότι έχετε όλοι. Τα έργα σε μια πόλη είναι πάντα χρήσιμα κι εμείς οφείλουμε να ακούσουμε τους ειδικούς που αποφασίζουν. Ως Δήμος όμως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να θέσουμε όρους. Είπαμε λοιπόν, ότι θέλουμε τρία πράγματα. Πρώτον όποιο έργο και να γίνει να βελτιώνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, δεύτερον όταν τελειώσει το έργο να έχει περισσότερο πράσινο απ’ ότι τώρα και τρίτον να μην σταματήσει να λειτουργεί ο παιδότοπος» είπε απευθυνόμενος στα παιδιά που τον άκουσαν με ικανοποίηση.

Τι έγραψε ο μικρός Ορέστης

Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,

Σας παρακαλούμε μην κόψετε τα δέντρα στο Λανίτειο και να καταστρέψετε το πάρκο. Η πόλη μας δεν θα έχει δέντρα και οξυγόνο. Αν καταστρέψετε το πάρκο, δεν θα έχουμε χώρο για παιχνίδι (…) Έχουμε ανάγκη τον παιδότοπο. Δήμαρχε, σκέψου το ξανά! Κύριε Δήμαρχε, δεν θέλουμε δρόμους, απλώς ένα πάρκο. Έχουμε ανάγκη ένα πράσινο περιβάλλον. Δήμαρχε, γιατί δεν μας προσφέρεις ένα πάρκο; Θέλουμε σκιά κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλούμε. Φτιάξαμε φωλιές για πουλιά. Επίσης φτιάξαμε φωλιές στα δέντρα. Χρειαζόμαστε οξυγόνο (…) Ελπίζω, ότι θα το ξανασκεφτείτε κύριε Δήμαρχε.

Ορέστης Παπαγεωργίου»

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις γυναίκες μιλούν για την μάχη τους με την υπογονιμότητα και στέλνουν μηνύματα δύναμης

Ο διάσημος τενίστας Ράφα Ναδάλ θα γίνει μπαμπάς για πρώτη φορά!

Μαμά προειδοποιεί: Αυτό το πολύ κοινό αντικείμενο του σπιτού παραλίγο να κάψει ζωντανό το παιδί μου