Μία υπέροχη πρωτοβουλία: Ανύπαντρη μητέρα φτιάχνει λούτρινα αρκουδάκια που μιλούν δύο γλώσσες!

Μία γλυκιά πρωτοβουλία πήρε μία ανύπαντρη μητέρα από το Τέξας, ακολουθώντας αυτό που πάντα πίστευε ως τον μεγαλύτερο σκοπό της ζωής της: να βοηθήσει τα παιδιά όλου του κόσμου -και τους γονείς τους- να μάθουν μία νέα ξένη γλώσσα μέσα από δίγλωσσα… λούτρινα αρκουδάκια.

Η δρ. Tameka Maiden δήλωσε ότι προσπαθούσε να διδάξει την ενός έτους κόρη της, Tori, τα χρώματα τής ήρθε η ιδέα για τα  Cubby Love Bears, μία σειρά από πολύχρωμα αρκουδάκια που μετατρέπουν τις λέξεις και τους αριθμούς στα αγγλικά και τα ισπανικά.

«Ήθελα η κόρη μου να γνωρίζει περισσότερα από απλώς αγγλικά. Τα περισσότερα παιδιά δεν μαθαίνουν μία δεύτερη ξένη γλώσσα μέχρι το λύκειο, και σκέφτηκα «πώς μπορώ να τους ξεκινήσω από νωρίς και να έχουν την ευκαιρία να το εξελίξουν όταν μεγαλώσουν », λέει η 38χρονη μητέρα.

Η 4χρονη σήμερα Tori έχει μάθει τα χρώματα, τα γράμματα, αριθμούς, τις ημέρες της εβδομάδας και τους μήνες στις τρεις πιο ομιλούμενες γλώσσες, χάρη στα αρκουδάκια.

«Σκοπός μου ήταν πώς να κάνω τα παιδιά να αποκτήσουν τη βάση για ένα επιτυχημένο μέλλον. Δεν το σκεφτόμαστε όσο είμαστε μικροί, αλλά όταν μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε μία δεύτερη ξένη γλώσσα. Ήθελα να δημιουργήσω ένα προϊόν που να τα ενθαρρύνει σε αυτό από μικρή ηλικία», αναφέρει η Maiden.

Αν και η ιδέα της ήρθε το 2016, μόλις τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε και επισήμως τα δίγλωσσα αρκουδάκια.

«Πήρε λίγο καιρό, επειδή φοβόμουν λίγο. Όταν δημιουργείς κάτι, ποτέ δεν ξέρεις, αν θα το αγκαλιάσει ο κόσμος», σημειώνει.

Αυτή τη στιγμή η ανύπαντρη μητέρα, η οποία δεν μιλά ισπανικά, αλλά θα ήθελε να μάθει- εργάζεται ως φαρμακοποιός, αφότου εγκατέλειψε το επάγγελμα της δασκάλας. Αυτή η εμπειρία, λέει η ίδια, τη βοήθησε να αναπτύξει την ιδέα της για τα αρκουδάκια.

«Όταν άφησα το χώρο της εκπαίδευσης για να γίνω φαρμακοποιός, ένιωσα μία κάποια ενοχή και ήθελα να αφήσω κάτι στα παιδιά μου και αυτό ήταν μία εξαιρετική ιδέα. Γνώριζα ότι ήταν κάτι που μπορούσα να το κάνω, επειδή είχα το υπόβαθρο της δασκάλας, κι έτση ήξερα ότι η επανάληψη είναι ένας καλός τρόπος μάθησης για τα παιδιά», τόνισε.

Τελικά, δημιούργησε τέσσερα διαφορετικά αρκουδάκια.  Το ένα για το αλφάβητο και τους αριθμούς, το δεύτερο για τις μέρες και τους μήνες, το τρίτο που κρατά τηλέφωνο/τάμπλετ, ενώ το τέταταρτο είναι ένα σετ με τέσσερα αρκουδάκια και οκτώ διαφορετικά χρώματα. Λειτουργούν πατώντας τα ποδαράκια τους. Στο πρώτο πάτημα ακούγονται οι λέξεις στα αγγλικά, ενώ στο δεύτερο η ίδια λέξη ακούγεται στα ισπανικά. Η τιμή τους ξεκινά από τα 19 και φτάνει τα 65 δολάρια.

Πηγή: people.com