Μετά από τρεις δραματικές αποβολές, έγινε μαμά και κάνει το πιο ωραίο δώρο στις γυναίκες που βίωσαν το ίδιο

Έπειτα από τρεις αποβολές που την έκαναν να χάσει το κουράγιο της, καλωσόρισε στον κόσμο το μωρό της.

Η 34χρονη Λίζα Γουίλιαμς, από την Ουαλία ένιωσε την ανάγκη να βοηθήσει άλλες γυναίκες που βάδισαν το ίδιο σκληρό μονοπάτι με εκείνη. Και όχι μόνο αυτό, έφτιαξε υπέροχα δώρα ευαισθητοποίησης, τα έσοδα από τα οποία θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Η Λίζα μίλησε ανοιχτά για τις τρεις αποβολές που έζησε πριν αποκτήσει την κορούλα της. Τον Νοέμβριο του 2009, η 34χρονη και ο σύζυγός της ετοιμάζονταν για το γάμο τους, όταν ανακάλυψαν ότι η κοπέλα ήταν έγκυος. Η ίδια αποκάλυψε ότι το να μένεις έγκυος μετά από αποβολές δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα.

Όταν ήταν 24 εβδομάδων, διαγνώστηκε με διαβήτη, κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται πολύ συχνότερα στο νοσοκομεί. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως, έπρεπε να πηγαίνει στα ραντεβού μόνη της. Εξήγησε το πόσο δύσκολο ήταν να περιμένει για τις εξετάσεις, λόγω και της πρότερης επώδυνης εμπειρίας της με τις αποβολές. Καθώς η εγκυμοσύνη της πλησίαζε προς το τέλος, μεταφέρθηκε σε μία μονάδα, όπου υποβαλλόταν σε θεραπεία λόγω αυτών των αποβολών, κάτι που ήταν ακόμη πιο δύσκολο.

Πηγή: Lisa Williams/Facebook

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πέρασε όλα αυτά, η Λίζα θέλει να βοηθήσει άλλες γυναίκες που βίωσαν την ίδα απώλεια. Κάθε χρόνο η Λίζα συγκεντρώνει χρήματα για την Miscarriage Association διοργανώνοντας φιλανθρωπική εκδήλωση. Παράλληλα, πέρυσι είχε διοργανώσει μία μικρή εκδήλωση για την εβδομάδα Απώλειας Βρέφους. Φέτος, δυστυχώς, λόγω του κορωνοϊού και των πρωτοκόλλων της κοινωνικής απόστασης δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ανάλογες εκδηλώσεις.

Όμως δεν τη σταματά τίποτα. Αντ’ αυτού στις 15 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευα θα ανάψει ένα κεράκι για την ευαισθητοποίηση απέναντι στην αποβολή. Επίσης έχει δημιουργήσει όμορφα συλλεκτικά δωράκια, όπως ένα μεγάλο κερί, ένα βραχιολάκι και μπρελόκ που μπορεί να τα βρει κανείς στο διαδίκτυο και κοστίζουν 30 δολάρια. Ακόμη μία άλλη συλλογή κοστίζει 15 δολάρια. Όλα τα χρήματα θα δοθούν στην Miscarriage Association.

Όσο για την κόρη της, την αποκαλεί το θαύμα της ζωής της.