«Μελωδίες Αγάπης» από τον 15χρονο τενόρο Ιωάννη Λιβανό

Ο πολυβραβευμένος 15χρονος τενόρος, Ιωάννης Λιβανός, εμπνευστής της Φιλανθρωπικής Συναυλίας ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ θα ερμηνεύσει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων και Ξένων Συνθετών, με την συνοδεία 6μελούς Ορχήστρας υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου από τη Βιέννη, Κωνσταντίνου Δημηνάκη.

Ο δημοσιογράφος Λουκάς Χριστοδουλίδης συνάντησε τον 15χρονο τενόρο Ιωάννη Λιβανό και είχε μια πολύ όμορφη κουβέντα μαζί του με αφορμή την φιλανθρωπική συναυλία που ετοιμάζει υπό τον τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Ιωάννη μου τι είναι για σένα η φιλανθρωπία;

«Η φιλανθρωπία για μένα είναι ένα αίσθημα της ανθρώπινης καλοσύνης και αλληλεγγύης. Είναι η ικανότητα να αισθάνομαι τον πόνο και τις ανάγκες των άλλων και να προσπαθώ να τους βοηθήσω όσο μπορώ. Είναι η αντίληψη ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο και ότι η ευτυχία μας είναι συνδεδεμένη με την ευημερία των άλλων. Η φιλανθρωπία μας καλεί να δώσουμε από την καρδιά μας, να είμαστε γενναιόδωροι και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η αγάπη και η συμπόνια κυριαρχούν. Είναι η ευκαιρία να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για όλους, και αυτό είναι κάτι που με συγκινεί βαθύτατα. Η φιλανθρωπία είναι αγάπη».

Τι θα περιλαμβάνει η φιλανθρωπική συναυλία “Μελωδίες Αγάπης”;

«H φιλανθρωπική συναυλία “Μελωδίες Αγάπης” θα είναι μια βραδιά αξέχαστη. Αυτή η συναυλία θα τα περιλαμβάνει όλα, από θεατρικά σε χορευτικά και μελωδίες από καλλιτέχνες που αγαπώ και εκτιμώ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα σας ταξιδέψω μέσα από τον υπέροχο κόσμο της μουσικής, προσφέροντας τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής- κλασική, ελληνική, τζαζ, μιούζικαλ- σε πέντε διαφορετικές γλώσσες. Θα είναι μια πολυδιάστατη εμπειρία, συνδυάζοντας την κορυφαία μουσική με εκπληκτικές εκτελέσεις και απίστευτη ενέργεια. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η βραδιά θα αφήσει ανεξίτηλα αποτυπώματα στις καρδιές όλων των παρευρισκομένων. Είναι μια βραδιά αφιερωμένη στην αγάπη και στην μάχη ενάντια του καρκίνου και είμαι βέβαιος ότι θα ενώσει ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και περιοχές σε ένα κοινό συναίσθημα. Ελάτε να μοιραστούμε αυτήν την μαγική βραδιά μαζί. Σας περιμένω να δημιουργήσουμε ανεξίτηλες αναμνήσεις και να δώσουμε μαζί ένα νόημα στην αγάπη μέσα από τη μουσική».

Το αύριο εσύ πως το ονειρεύεσαι;

«Όταν σκέφτομαι το αύριο, δεν μπορώ παρά να αισθανθώ έναν ανείπωτο ενθουσιασμό και συγκίνηση. Η ζωή μου ως νεαρός τραγουδιστής, καλλιτέχνης και ηθοποιός με έχει οδηγήσει σε απίστευτα ταξίδια σε διάφορες χώρες και αυτό που ονειρεύομαι για το αύριο είναι να συνεχίσω να μοιράζομαι το πάθος μου με όλο τον κόσμο. Κάθε χώρα που επισκέπτομαι, κάθε σκηνή που ανεβαίνω, κάθε νέο κοινό που συναντώ με κάνει να νιώθω ζωντανός και να αποκτώ εμπειρίες. Το αύριο που ονειρεύομαι είναι να συνεχίσω να εξερευνώ νέες κουλτούρες, νέες μουσικές και να μοιράζομαι τα συναισθήματά μου μέσω της τέχνης με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Το αύριο είναι γεμάτο απρόβλεπτες περιπέτειες αλλά και προκλήσεις. Αλλά αυτές οι προκλήσεις είναι εκείνες που με κάνουν πιο δυνατό και πιο αφοσιωμένο στο όνειρό μου. Όνειρο που έχω από μικρός και το αγκαλιάζω με πάθος και αγάπη κάθε μέρα».

Φιλική συμμετοχή: Σοπράνο, Μαρίζα Αναστασιάδη και Βαρύτονοτενόρος, Μάριος Ανδρέου.
Χορεύουν: Δανάη Καρτούδη, Μπέττυ Ηλιοπούλου, Μαρίλια Ευαγγέλου και Σώτια Κούκου
Τα καθαρά έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν στο Ίδρυμα “Μικροί Ήρωες” και στην “Europa Donna Κύπρου”.
Υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα
Διοργανωτές: Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας και Ομάδα στήριξης Ιωάννη Λιβανού
Υποστηρικτής: Δήμος Λευκωσίας

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΠΑΚ για σεβασμό στη μητρότητα: Καμπανάκι για καισαρικές

Μην με αφήσεις να κλάψω μαμά… Μην τους ακούς. Δεν με κακομαθαίνεις όταν ανταποκρίνεσαι στο κλάμα μου