Μαθητές της Πάφου «άπλωσαν ευτυχία» για τα παιδιά με καρκίνο (εικόνες)

Μαθητές της Πάφου «άπλωσαν ευτυχία» για τα παιδιά με καρκίνο (εικόνες)

Φανέλες μαθητών από όλα τα σχολεία της επαρχίας Πάφου συγκεντρώθηκαν και απλώθηκαν στον πεζόδρομο στην Μακαρίου.

Τα Σχολεία της Πάφου, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, ξεκίνησαν σε εθελοντική βάση, εδώ και μια εβδομάδα, τη δράση “Απλώνω Ευτυχία “στο πλαίσιο της οποίας σχεδίασαν και ζωγράφισαν διάφορα συνθήματα για το τι είναι ευτυχία κατά τους ίδιους, πάνω σε άσπρες φανέλες.

Σε δηλώσεις του ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρης Μικελλίδης σημείωσε πως τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση εθελοντικά και επιχορηγούμενα από τους γονείς τους. Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια αναλαμβάνουν, όπως είπε, να κάνουν κάποια εργασία στο σπίτι, ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής.

Για τα παιδια με καρκινο

Πρόσθεσε πως τα χρήματα που λαμβάνουν από την επιχορήγηση αυτή, τα φέρνουν στο σχολείο και τα παραδίδουν για τον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο μια ευχή» που πραγματοποιεί τα όνειρα πολλών παιδιών, τα οποία έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

Ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση συγκινητική αλλά και ένας τρόπος προκειμένου να δείξουν τον ανθρωπισμό τους και τον εθελοντισμό τους, αλλά και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση αλλά και όλα εκείνα τα συναισθήματα, τα οποία πρέπει να δημιουργήσει μια τέτοια δράση.

Ο κ. Μικελλίδης σημείωσε πως η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομου Προδρόμου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου  «Ένα όνειρο μια ευχή»” Γιώργος Πενηντάεξ σε δηλώσεις του ανέφερε πως ευτυχία είναι τα μικρά τα καθημερινά που συνθέτουν το παζλ της ζωής. Ευτυχία είπε είναι, «να σχηματίζουμε χαμόγελα σε κάποια μουτράκια τα οποία μπορεί να μην γνωρίζουν τι είναι χαμόγελο και αυτά είναι τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και για τα οποία δουλεύουμε καθημερινά ως εθελοντές για να φέρουμε σε πέρας μια μεγάλη αποστολή και για να νιώθουν ότι αυτά τα παιδιά οι μικροί αλλά οι μεγάλοι μαχητές της ζωής , εκεί έξω στην κοινωνία υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που στέκονται δίπλα τους».

Eμείς συνέχισε οι εθελοντές θα είμαστε πάντοτε εκεί μέχρι να καταφέρουν να ξεπεράσουν το μεγάλο τους πρόβλημα που είναι ο καρκίνος και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Ευχαρίστησε επίσης την Πάφο που τους φιλοξενεί σήμερα αλλά και για την μεγάλη αγάπη που επιδεικνύει στα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου.

Μια δραση που ξεκινησε απο τη λεμεσο

Στο μεταξύ η Νίκη Μικελλίδου διευθύντρια του 26ου Δημοτιού Παναγίας Τριχερούσας Λεμεσού σε δηλώσεις της εξέφρασε την συγκίνηση της που αυτή η «δράση ξεκίνησε από την Λεμεσό από το σχολείο τους. Ακολούθως είπε, δώσαμε την σκυτάλη σε άλλα σχολεία της Λεμεσού και φέτος την προσπάθεια αγκάλιασαν τα σχολεία της Πάφου ενώ η δράση θα μεταφερθεί και την Λευκωσία . Ο στόχος σημείωσε είναι να πάει στη Λάρνακα και ακολούθως στα γειτονικά νησιά της Ελλάδας που είναι η Κρήτη και η Ρόδος. Θα είναι μια εντυπωσιακή εκδήλωση πάντα με σκοπό τα φιλανθρωπικά αισθήματα που θα πρέπει να νιώσουν και τα καλλιεργήσουμε στις παιδικές ψυχές γιατί, όπως είπε, το παιδί είναι το μέλλον. Πρόσθεσε τέλος πως στους δύσκολους καιρούς που περνούμε σήμερα επενδύουμε στα παιδιά »

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου- Νεοφύτειο, Μάριος Δημοσθένους εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή των Σχολείων της Πάφου προς ενίσχυση της προσπάθειας του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις, “Ένα όνειρο μια ευχή”.

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου συνέχισε, στηρίζει την προσπάθεια και για αυτό μαθητές και γονείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, συμπλήρωσε. Επεσήμανε τέλος πως η έναρξη της δράσης έγινε ι με άφιξη μοτοσικλετιστών από Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Διαβάστε επίσης:

Τα παιδιά «Άπλωσαν Ευτυχία» και χάρισαν χαμόγελα σε παιδιά με καρκίνο

Οι μαθητές της Πάφου «απλώνουν ευτυχία»: Η υπέροχη δράση που αξίζει κάθε σχολείο να αναλάβει