«Λουκέτο» σε 30 νηπιαγωγεία λόγω κορωνοϊού – Τι ζητούν οι γονείς

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών

Λουκέτο έχουν βάλει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού 30 νηπιαγωγεία παγκύπρια, ενώ αρκετά άλλα υπολειτουργούν επίσης λόγω covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες παιδιά και δάσκαλοι βρίσκονται σε καραντίνα είτε γιατί νοσούν, είτε γιατί είναι στενές επαφές, την ώρα που η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης, Λαύρα Ηρακλέους επισήμανε ότι καθημερινά ενημερώνονται από αρκετά νηπιαγωγεία ότι αυξάνονται τα κρούσματα γεγονός που τους ανησυχεί.

«Είχαμε περιστατικά όπου επέστρεψαν από καραντίνα τα παιδιά την μία ημέρα και την επόμενη επέστρεψαν στα σπίτια τους, λόγω άλλου κρούσματος. Υπάρχουν και cluster και κρούσματα που έφεραν κλείσιμο τόσο σχολείων, όσο και τάξεων» είπε.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα και την εξαγγελία του μέτρου της υποχρεωτικής διενέργειας rapid test σε παιδιά άνω των 4 ετών μία φορά τη βδομάδα από τις 21 Φεβρουαρίου, ξεκαθάρισε ότι είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να εφαρμοστεί για να δουν εάν λειτουργεί και έχει θετικά αποτελέσματα.

Με ορόσημο την 21η Φεβρουαρίου αρχίζει η επιστροφή στην κανονικότητα

Πάντως, επισήμανε ότι τα αυξημένα κρούσματα έφεραν «μουρμουρητά και δυσαρέσκεια γονέων», οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα νηπιαγωγεία αφού τα παιδιά τους απουσιάζουν λόγω covid, έτσι οι ιδιοκτήτες δέχονται ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Φωνάζουν οι γονείς για τα rapid test

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, Ιωάννης Ιωάννου, μιλώντας στη Cyprus Times εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το μέτρο του υποχρεωτικού rapid test στα νηπιαγωγεία, καθώς και για το test to stay που αναμένεται να εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα.

«Το test to stay είναι ένα μέτρο που εμείς θεωρούμε ότι είναι αποτυχημένο στην δημοτική εκπαίδευση και δεν κατανοούμε το λόγο που εφαρμόζεται τώρα στα νηπιαγωγεία. Επίσης, είναι αχρείαστο και δύσκολα εφαρμόσιμο, καθώς τα παιδιά δεν δέχονται εύκολα να υποβάλλονται σε rapid test από ξένους» είπε.

Όπως εξηγεί θα μπορούσε να γίνεται ο έλεγχος μέσω self – test από τους ίδιους τους γονείς και να γίνεται ακόμη και πιο συχνά, καθώς τα παιδιά με τους γονείς τους νιώθουν πιο οικεία.

Όσον αφορά το test to stay όπως εξήγησε ο κ.Ιωάννου θα είναι ένα μέτρο που θα προκαλεί ταλαιπωρία στους γονείς που θα μαζεύονται ουρές, ώστε να πείσουν τα παιδιά τους να προβούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Πηγή: Cyprus Times 

Διαβάστε επίσης:

Alcarras: Χρυσή Άρκτος στην υπέροχη ταινία-ύμνο στους αγρότες που αξίζει να δείτε με τα παιδιά!

Το στάδιο της μίμησης: Πώς ένα παιδί ξεκινά να μιλά σύμφωνα με την ειδικό

Το σημερινό Google Doodle τιμά τον γιατρό Michiaki Takahashi για το σωτήριο εμβόλιο που ανακάλυψε το 1974